23948sdkhjf

Hovedentreprenør på plads til Danmarks nye politiskole

Hoffmann er netop blevet tildelt hovedentreprisekontrakten om opførelse af Rigspolitiets nye Uddannelsescenter Vest (UCV) i Vejle af Bygningsstyrelsen. 

Af de tre prækvalificerede gav Hoffmann det tilbud, der har det bedste forhold mellem pris og kvalitet. Blandt andet har de udvist en særlig god forståelse for opgavens kompleksitet, fremgår det af en pressemeddelelse om projektet.

Ud over Hoffmann var også 5E Byg og MT Højgaard prækvalificeret. De blev udvalgt blandt de 12 ansøgere, som Bygningsstyrelsen i sin tid modtog.

Det dækker hovedentreprisen

Det samlede projekt omfatter et bygningsareal på 21.000 kvm, hvoraf 10.000 kvm er nybyggeri.

Herudover skal der etableres 2.130 kvm sikrede p-pladser, 9.030 kvm almindelige p-pladser, 10.000 kvm øvelsesterræn og 10.000 kvm forhindringsbane, fremgår det af prækvalifikationsmaterialet.

Arbejdet har en anslået værdi på 330 mio. kr.

Bygherre er Bygningsstyrelsen, der har Rigspolitiet som kunde.
Totalrådgiver er Erik Arkitekter, mens Norconsult er ingeniør

Uddannelsesaktiviteter om to år 
UCV's samlede areal bliver på cirka 20.000 kvm, heraf omkring halvdelen som nybyggeri. Bygningen skal leve op til de særlige krav, der stilles til en politiskole og får blandt andet et øvelsesområde, hvor de kommende elever kan træne realistiske politiaktioner. 

Bygningen indeholder bl.a. klasselokaler, træningsrum, auditorium og idrætssal. Midt i politiskolen bliver en atriumgade det samlende element med kantine og opholds-arealer for eleverne, hvor de har frit udsyn til mange af skolens aktiviteter. Herudover opføres bl.a. værelser til overnatning i forbindelse med efter- og videreuddannelse, et personale- og administrationsafsnit, samt indendørs og udendørs faciliteter til simulerede træningsforløb. 

Bygningsstyrelsen forventer at kunne overdrage bygningen til Rigspolitiet i efteråret 2020, og UCV i Vejle forventer efterfølgende at kunne påbegynde uddannelsesaktiviteter ved udgangen af 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094