23948sdkhjf

STB Byg føjer 54 boliger til 93 i Holbæk

STB Byg kan lade mandskabsvognene bliver på byggepladsen på Vølundsvej. De vandt nemlig også anden etape på Vølunden, som tæller 54 almene boliger i fire til fem etager til en byggesum på 57 millioner kroner. Denne del af projektet skal afleveres medio 2020. 

Bag projektet står Vestsjællands Almene Boligselskab (VAB), som er i fuld gang med at bygge i alt 243 almene boliger til familier, unge og ældre på den 27.900 kvm centralt beliggende grund i Holbæk, der tidligere har huset Danish Crowns udskærings- og pakkeafdeling. 

STB Byg er hovedentreprenør på projektet sammen med det lokale arkitektfirma Kullegaard, der har tegnet byggeriet og er bygherrerådgiver. 

- Det er et stort set identisk byggeri
I første etape var der bygget 93 boliger fordelt på tre bygninger i fem etager, som STB Byg overdragede til VAB tidligere i år. 

- Det er et stort set identisk byggeri, vi skal i gang med, så vi kan drage stor fordel af vores erfaringer. I så stort et byggeri vil der altid være fejl og mangler, som man opdager i processen ligesom der kommer ændringer undervejs. Meget af det kan vi nu enten undgå eller være på forkant med, hvilket jeg håber kan blive en positiv tidsfaktor, siger projektleder Brian Aarestrup Pedersen fra STB Byg, som har ledet byggeriet fra starten. 

Byggeriet af etape to starter primo 2019. Projektets tredje etape er ikke introduceret endnu.

Tager meget med videre
Inden første etape gik i gang, blev der holdt flere opstartsmøder, hvor projektet blev gennemgået. 

- Alt hvad vi kunne afklare inden start blev afklaret, så alle underleverandører var klædt godt på til opgaven. Under byggeriet har vi holdt formandsmøder én gang om ugen, hvor vi har koordineret de forskellige faggrupper. Derudover har vores byggepladskoordinator været rigtig dygtig til at komme rundt på pladsen. Her har han ved at snakke med håndværkerne fanget mange små ting, inden de voksede sig større og gav problemer i næste led, siger Brian Aarestrup Pedersen. 

Et redskab, man tager med til anden fase af projektet, er en prøvelejlighed. Erfaringen er, at håndværkerne hele tiden kunne gå hen i den, hvis de var i tvivl om noget, hvilket var med til at spare tid på projektet som helhed. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.442