23948sdkhjf

80-100 millioner til forskerboliger i Carlsberg Byen

Carlsbergfondet markerer 200 året for J.C. Jacobsens fødsel med stor investering i internationale forskerboliger.
Carlsbergfondet planlægger at investere 80-100 mio. kroner i 15-20 nye internationale forskerboliger, der skal bygges i Carlsberg Byen.

Forskerboligerne vil omfatte 2.000 m² og tilbydes internationale forskere, der ønsker at tage ophold i Danmark i en tidsbegrænset periode. Der er indledt forhandlinger med myndighederne om igangsættelse af byggeriet:

- For J.C. Jacobsen var videnskaben central for udviklingen af øllet og samfundet som helhed. Dermed er han stadig meget aktuel i den nuværende debat, hvor lige netop forskning og viden er central for den fremtidige udvikling af det danske samfund i en global økonomi, forklarer formand Povl Krogsgaard-Larsen, Carlsbergfondet, og fortsætter:

- De internationale forskerboliger gør det nemmere og mere attraktivt for internationale forskere at komme til Danmark, og det er i tråd med det fremsyn, der var kendetegnende for Carlsbergs stifter, fastslår han.

Hele Carlsberg-familien markerer i år 200 årsdagen for brygger J.C. Jacobsens fødsel den 2. september. Fra maj og frem vil Carlsbergfondet, Frederiksborgmuseet, Ny Carlsbergfondet og Glyptoteket, Carlsbergs Mindelegat og Carlsberg Group gennemføre en bred vifte af aktiviteter inden for de områder, som J. C. Jacobsen satte sit markante præg på: Carlsberg som virksomhed, videnskab, kunst og kultur.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094