23948sdkhjf

Fredericia-firma skal bygge omdiskuteret vildsvinehegn

Det bliver det Fredericia-baserede firma Ser Hegn A/S, der skal sætte vildsvinehegnet op langs den dansk-tyske grænse. Det står fast efter en udbudsproces.

- Ser Hegn gav det bedste tilbud. Derfor har vi tilbudt dem opgaven. Vi havde delt opgaven i to dele – en for øst og en for vest, men i sidste ende blev det Ser Hegn, som vandt begge opgaver. Næste skridt er, at vi forventer at kunne begynde at sætte vildsvinehegnet op i januar, fortæller skovrider Bent Rasmussen, som står for opførelsen af vildsvinehegnet.

30 millioner og lidt til
Tilbudsvurderingen fra Ser Hegn til opsætningen af hegnet lød på 30,4 millioner kroner. De endelige omkostninger ved opsætningen af hegnet bliver dog højere, da der til beløbet kommer en række udgifter til andre afledte omkostninger i forbindelse med opsætningen.

Arbejdet forventes at gå i gang i januar. Vildsvinehegnet forventes at stå færdigt i efteråret 2019.

Lige nu gennemføres der ekspropriationsforretningen, som skal give Naturstyrelsen, som er bygherre på vildsvinehegnet, rettighederne til at opsætte hegnet på private grunde langs grænsen.

Fakta om det kommende hegn:
• Det kommende vildsvinehegn vil være et stålmåttehegn, som er halvanden meter højt og går en halv meter ned under jorden.
• Der bliver i alt 20 permanente åbninger i forbindelse med vandløb og Schengenovergange på den knapt 70 kilometer lange strækning. Ved øvrige overgange langs grænsen indsættes der låger eller færiste.
• For de mindre dyr etableres for hver 100 meter en 20x20 cm åbning i hegnet.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125