23948sdkhjf

Se billederne: Fremtidens Rådhus i Høje Taastrup

PLH Arkitekter har, i samarbejde med Cowi og ALL, fået førstepræmie i indbudt konkurrence om Fremtidens Rådhus i Høje- Taastrup.

Rådhuset skal kickstarte udviklingen af den nye bydel ”Høje- Taastrup C.” – et byudviklingsprojekt, der skal omdanne Høje-Taastrup ved at etablere et nyt bycentrum, som bliver kommunens grønne bydel. 

- Vi er utroligt glade for at have vundet konkurrencen om et nyt, spændende og ikonisk pejlemærke og samlingspunkt, der skal binde Høje- Taastrup sammen, siger Søren Mølbak, partner og arkitekt, PLH Arkitekter.  

Det fremtidige rådhus er placeret som et tårn og synligt vartegn midt i det grønne strøg i Høje- Tåstrup Cs nye bypark mellem City 2 og den fremtidige nye by. Rådhuset ligger i parkens knækpunkt som et formidlende led mellem det eksisterende byggeri, den nye park og City 2. 

Udgiksdæk på toppen
Rådhusbygningen er udformet som et landskabeligt tårn. Terrasse, soldæk og opholdssteder omkranser huset i førstesals højde i et plateau med fire trapper, som giver adgang til bygningen. Bygningen er omkranset af parken.

Rådhuset opføres i 9 etager. I de to nederste etager er de borgerrettede funktioner placeret. I stueetagen ligger fx ankomst, jobcenter, registrering og en stor del af husets mødecenter. En stor trappe leder fra det centrale atrium op til 1. sal, til kantine og mødecenter. Trappen kan fungere som samlingspunkt og mødested. De næste 6 etager indeholder fleksibelt indrettede arbejdsområder organiseret omkring det samlende atrium.

På 9. og øverste etage er byrådssal, møde- og undervisningslokaler samt udsigtslounge placeret. Fra etagen er der adgang til det offentligt tilgængelige taglandskab.

I dommerbetænkningen begrundes vinderforslaget bl.a. således:

- Bygningens helt grundlæggende idémæssige udgangspunkt med den fælles terrasse med udsigt over hele bydelen, etablerer et klart hierarki og skaber et stærkt åbningsgreb i den nye bydel, hvor det nye rådhus udgør en markant destination og et karakteristisk pejlemærke i parken.

De øvrige teams i konkurrencen var:

- Schmidt Hammer Lassen Architects med ISC og 1:1 Landskab

- Henning Larsen Architects med Schønherr og Søren Jensen

- Cobe og Moe

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156