23948sdkhjf

6.000 m² sygehus omdannet til sundhedscenter

Efter en to år lang proces kunne Region Syddanmark og Vejen Kommune fredag invitere til indvielse af Brørup Sundhedscenter. Flere lignende byggerier er i støbeskeen.
For godt to år siden lukkede Brørup Sygehus, og lige siden har Region Syddanmark og Vejen Kommune ihærdigt samarbejdet for at få lys i alle vinduer igen.

Må nogen have haft bekymringer om tomme og mørke spøgelsesbygninger, så er de gjort til skamme. For alle kvadratmeter i de gamle sygehusbygninger er nu fyldt op med nye aktiviteter, blandt andet lokalpsykiatri, lægehus, kommunal sundhedsklinik og Veneklinik.

Det blev fejret fredag 13. maj 2011 med en officiel indvielse, hvor over 100 gæster, deriblandt medarbejdere i sundhedscentret, samarbejdspartnere, borgere, regionsrådspolitikere og lokalpolitikere, var kommet for at se og fejre det nye sundhedscenter.

Et forbillede for andre sundhedshuse
Brørup Sundhedscenter er det første af slagsen i Region Syddanmark, men flere vil følge i årene, der kommer: Sammen med flere syddanske kommuner har Region Syddanmark søgt og fået 73 mio. kroner til etablering af sundhedshuse i områder, hvor der er langt til nærmeste akutsygehus:

- Sundhedscentret i Brørup bliver et forbillede for de mange andre sundhedshuse, vi skal i gang med at etablere sammen med andre kommuner her i regionen. Så vi slutter ikke her, siger regionsrådsformand Carl Holst.

Brørup Sundhedscenter er et kommunalt og regionalt sundhedstilbud, der giver borgere i lokalområdet lettere og nemmere adgang til behandling. Omkring 150 medarbejdere vil have deres daglige arbejdsgang i de gamle sygehusbygninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094