23948sdkhjf

Materielbranchen stiller skrappe krav til sig selv

Inden årets udgang skal alle medlemmer af Dansk Byggeris Materielsektion certificeres efter en ny branchestandard, som stiller krav til kvalitet, arbejdsmiljø og miljø.
På sin generalforsamling den 13. maj vedtog virksomhederne i Dansk Byggeris Materielsektion at stille en række nye, skrappe krav til sig selv.

Kravene betyder, at alle medlemsvirksomheder inden udgangen af 2011 skal certificeres efter en nyudviklet branchestandard, der blandt andet omfatter krav til kvalitet, arbejdsmiljø og miljø:

- Med sit nye initiativ viser branchen ansvarlighed og vilje til selv at sætte kursen for hele branchens udvikling i en bæredygtig retning, siger formand for Materielsektionen, direktør Søren Rosenkrands fra Riwal Danmark A/S.

Sikkerhed og kvalitet ud i udlejningsvirksomhederne
Med beslutningen om at indføre de ny branchekrav har sektionen sat nogle meget ambitiøse mål for branchens arbejde. Og ifølge Søren Rosenkrands venter der virksomhederne et udfordrende arbejde forude:

- At få flere end 40 virksomheder certificeret på lidt mere end et halvt år er i sig selv en stor opgave. Men efter årsskiftet skal virksomhederne arbejde videre med at udvikle sig på de tre fokusområder i branchestandarden, så vi hele tiden bliver bedre, siger han og fortsætter:

- Man kan sige, at vi løfter spørgsmålene om personsikkerhed og god kvalitet ud af maskinværkstederne og helt ind i de enkelte udlejningsvirksomheder, så det bliver noget, alle medarbejdere bliver en del af i deres daglige arbejde, fortæller Søren Rosenkrands.

Testet gennem halvandet år
Den ny branchestandard hedder "DRA ledelsessystem". Den er udarbejdet efter principperne i de internationale standarder for kvalitet, miljø og arbejdsmiljø og er efterfølgende tilpasset materielbranchen.

I en periode på halvandet år er standarden blevet testet og tilrettet i syv virksomheder. Alle virksomheder vil mindst en gang årligt blive kontrolleret af et uafhængigt organ, som følger op på, om alle elementer er implementeret og virker ude i virksomhederne.

Danish Rental Association, DRA, repræsenterer et bredt udsnit af materielejere inden for entreprenørbranchen med vægt på materieludlejere. DRAs medlemskreds er næsten sammenfaldende med medlemskredsen i Dansk Byggeris materielsektion. DRA står bag de to sikkerheds- og kvalitetsmærkninger liftkontrol og maskinkontrol. Erfaringerne herfra er indgået i udviklingen af DRA ledelsessystemet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11