23948sdkhjf

Byggebranchen bekymret over strejke

Bestyrelsen i Konstruktørforeningen udtrykker dyb bekymring over den verserende konflikt mellem it-virksomheden CSC og fagforeningen PROSA, som man nu støtter økonomisk.
Den flere uger lange konflikt mellem it-virksomheden CSC og fagforeningen PROSA, der er de it-professionelles fagforbund, trækker nu spor ind i byggebranchen.

Således blander Konstruktørforeningen (KF) sig nu i sagen:

- KF’s bestyrelse ser med bekymring på den aktuelle forhandlingssituation på virksomheden og opfordrer kraftigt CSC’s ledelse til aktivt at indgå i realitetsforhandlinger med medarbejderne om at forny overenskomsten med respekt for tidligere indgåede aftaler og for den danske forhandlingsmodel, hvor parterne ved forhandlinger finder gode og holdbare løsninger til gavn for virksomhed og medarbejdere, fremgår det af en meddelelse fra KF.

Kan ramme bygningskonstruktører
CSC og PROSA har siden 2009 forhandlet ny overenskomst. Forhandlingsklimaet er gradvist blevet værre i perioden og kulminerede i februar med CSC’s lockout af 120 PROSA medlemmer.

KF udtrykker sympati med de ansatte og PROSA’s demonstration, som finder sted torsdag den 26. maj. Men KF’s bekymring sker også med et blik på egne interesser.

- Også bygningskonstruktører kan potentielt blive ramt af, at nogle arbejdsgivere ikke ønsker at følge de danske forhandlingstraditioner. Bygningskonstruktører kan også komme til at stå i den umulige situation, hvor de er tvunget til at overdrage viden til deres arbejde til andre, som arbejdsgiveren har ansat til udføre det strejkeramte arbejde, fastslår KF.

Støtter dansk model
Mens de ansatte fra CSC er blevet sat til at oplære udenlandske it-folk, så de kan overtage deres egne jobs, frygter KF, at noget lignende kan opstå i byggebranchen.

- Vi har intet imod at konkurrere med østeuropæere eller indere. Men vi har noget imod at sætte danske lønninger ned til et indisk niveau. Vi i Konstruktørforeningen har valgt at støtte PROSA og Den Danske Model, lyder det fra KF-bestyrelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11