23948sdkhjf

Polsk byggefirma idømt millionbøde

Trods en soleklar dom regner fagforbundet 3F ikke med at se en krone fra El-Bud, der nu bringer gælden fra østeuropæiske byggefirmaer op på i alt 30 mio. kr.
Arbejdsretten har netop dømt det polske byggefirma El-Bud en bod på en million kroner for overtrædelse af den overenskomst, firmaet indgik med forbundet TIB tilbage i 2004.

Men selv om dommen ligger helt fast og betalingsfristen netop er udløbet, regner 3F ikke med at se en eneste krone.

- Afgørelsen fra Arbejdsretten er klar og tydelig. Alligevel er vi ikke videre optimistiske for, hvornår vi ser pengene, vurderer forhandlingssekretær Palle Bisgaard fra byggegruppen i 3F over for fagforbundets eget nyhedsbrev.

Bruger internationalt inkassofirma
Årsagen er, ifølge Palle Bisgaard, at det polske retssystem er særdeles ineffektivt og langsommeligt. Det har været medvirkende til, at østeuropæiske firmaer efterhånden skylder 30 mio. kr. på baggrund af cirka 50 tabte sager.

Det får dog ikke 3F til at give op og kaste håndklædet i ringen. I stedet har fagforbundet nu taget anderledes metoder i brug.

- Det seneste initiativ er at bruge et stort internationalt inkassobureau til at hente en del af pengene. Når vi er stædige med at inddrive pengene, så skyldes det, at det skal have en konsekvens, når udenlandske firmaer overtræder de danske regler for arbejdsmarkedet, understreger Palle Bisgaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113