23948sdkhjf

Tower Group kæmper for overlevelse

Ejendomskoncernen er i store økonomiske vanskeligheder og må sætte sin lid til, at det lykkes at indgå en aftale med selskabets bankforbindelser.
Årsrapporten for den udvidede og 18 måneder lange regnskabsperiode 2009/10 er alt andet end positiv for Tower Group.

Således har selskabet realiseret et bruttotab på 106,9 mio. kr. for 2009/10, mod en en bruttofortjeneste på 156,8 mio. kr. i 2008/09.

Det sker af en realiseret samlet nettoomsætning på 412,4 mio. kr. i 2009/10.

- Resultatet for perioden 2009/10 er samlet set utilfredsstillende. Selskabets likviditet er meget anstrengt, og Selskabet kan ikke fuldt ud betale renter og afdrag på sine gældsforpligtelser. Selskabets fortsatte going concern afhænger af en vellykket gennemførelse af en planlagt fortegningsretsemission, og at der opnås acceptable aftaler med Selskabets bankforbindelser, siger bestyrelsesformand Jens Erik Christensen.

Krav om positive bankforhandlinger
I juli 2009 påbegyndte selskabet en rekonstruktion og i samarbejde med de positive konjunkturer, håber Tower Group stadig på overlevelse.

- De positive tendenser, der registreredes i 4. kvartal 2010 og fortsatte i 2011, samt forventningen til effekten af den finansielle og administrative rekonstruering, Selskabet er i færd med, og som forventes fuldt gennemført i løbet af efteråret 2011, giver dog ledelsen grund til at tro, at Selskabet stadig kan indfri sine langsigtede mål om at skabe værditilvækst i porteføljen, siger Jens Erik Christensen.

Selskabets hovedaktionær BXR Tower – der ejer 57,41 procent af selskabet – har givet betinget forhåndstilsagn om at stille tegningsgaranti. En af betingelserne er, at de aktuelle forhandlinger med bankerne falder positivt ud.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094