23948sdkhjf

Udsigt til private fradrag på håndværkerlønninger

Statsminister Lars Løkke Rasmussen afslørede onsdag, at der er indledt forhandlinger om en ny ”BoligJobplan”. Målet er at skabe vækst og bekæmpe sort arbejde.
På Håndværksrådets konference i København den 18. maj kunne statsminister Lars Løkke Rasmussen fortælle, at regeringen, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne har indledt forhandlinger om en ny fradragsordning til danskere, der får udført serviceopgaver i hjemmet.

Baggrunden er et ønske om at udvide det 'hvide' marked for reparationer, vedligeholdelse af boligen og andre serviceydelser:

- Vi ønsker målrettet at lave en indsats for at gøre sort økonomi til hvid økonomi. Hver femte dansker har fået udført bygge- og anlægsarbejde sort. Hver tiende har købt rengøring eller vinduespudsning sort, sagde Lars Løkke Rasmussen blandt andet fra talerstolen.

En succes i Sverige
Statsministeren vurderer, at Danmarks små og mellemstore virksomheder vil få et tiltrængt løft, såfremt det lykkes at flytte de opgaver, der i dag bliver løst sort, over på det hvide marked.

Incitamentet til at fravælge sort arbejde er at give danskerne mulighed for at trække en del af lønudgifterne fra i skat. Lignende modeller er indført i udlandet, bl.a. i Sverige, hvor ordningen har været en succes og bidraget til at øge aktiviteten:

- Hvis sort arbejde og gør-det-selv arbejde bliver flyttet fra familierne over i virksomhederne, så vil det både aflaste familierne og skabe nye jobs i håndværk og serviceerhverv. Også til de danskere, der ikke har så lang uddannelse og derfor er trængt på arbejdsmarkedet, sagde Lars Lykke Rasmussen.

Den nye boligjobordning – kort fortalt
Finansministeriet har oplyst følgende om indholdet i den nye ordning:

Skattefradrag for hjælp og istandsættelse i hjemmet – både ude og inde.

Skattefradraget svarer til et tilskud på ca. 1/3 af lønudgiften.

Gælder for personer fyldt 18 år og kan maksimalt udgøre 15.000 kr. årligt pr. person.

Gælder fra 1. juni 2011 til og med 2013.

Ordningen er fuldt finansieret gennem omprioriteringer.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109