23948sdkhjf

Plads til 120 nye boliger - Kerteminde går videre med udviklingsplan

”Havneudvikling Kerteminde”, en helhedsplan for udviklingen af Kerteminde havn, har fået opbakning fra byrødderne i Kerteminde kommune.

Planen er udarbejdet af Kerteminde Kommune i samarbejde med Jannik Nyrop, Urban Strategy og Sunke Arkitekter. Den tager afsæt i en politisk aftale om udviklingen af Kerteminde Havn fra juni 2018 samt i en Kulturarvsmasterplan udarbejdet af Østfyns Museer, og går i dialog med byens kulturarven og søger at sikre, at den kommende udvikling tager hensyn til stedbundne og arkitektoniske kvaliteter samt historiske bystrukturer i Kerteminde.

Planen der omfatter Strandkilen, Nordre Havnekaj og et område nord for Grønlandsgade, trækker købstaden ud til den gamle strandbred og Strandvejen etableres som en ny købstadsgade, hvor der åbnes op for huludfyldning i gadens vestlige side og ny randbebyggelse i den østlige side.

”Havneudvikling Kerteminde” i tal

Antal huse 101 stk.

Antal boliger 119 stk.

Bebygget areal 8.054 kvm

Etageareal samlet 16.094 kvm

Etageareal bolig 14.210 kvm

Etageareal øvrigt 2.435 kvm

Basis for 120 nye boliger
Havneplanen skaber mulighed for at bygge cirka 120 nye boliger. Det er et krav, at husene opføres som sammenhængende enkelthuse med tydelige lodrette facadeskel.

Havneplanens hovedgreb er at bygge videre på linjerne i købstadens oprindelige infrastruktur. Nye byggerier opføres som sammenhængende rand- og karrébebyggelser langs gader og veje i maksimalt 1 ½ - 2 ½ etage

De fire nye byområder eller kvarterer er opdelt i mindre sektioner. Den enkelte sektion har en størrelse, så lokale teams eller mindre entreprenører de fleste steder kan byde på entrepriserne, ligesom det er muligt at sælge sektionens eller bydelens enkelthuse særskilt. Realiseringen af planens bebyggelser kan påbegyndes og ske mange steder på samme tid. Det er muligt at færdiggøre alle sektioner efter hinanden i en samlet bebyggelse – f.eks. hele Strandkilen Nord.

Hovedgreb i planen er også, at bebyggelsen skal sikre inviterende offentlig tilgængelighed på havnearealerne, samt at byggerierne skal respektere hensyn til social, økonomisk og grøn bæredygtighed. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094