23948sdkhjf

Fire kæmper om totalentreprise på 12.500 m2 københavnerskole

På Sluseholmen I Københavns Sydhavn vil København Kommune opføre en ny skole på cirka 12.500 kvm.

Syv teams fra ind- og udland ønskede at blive prækvalificeret til at byde på projektet. Københavns Kommune har netop valgt at invitere fire hold til at deltage i totalentreprisekonkurrencen.

De fire byggeteams er valgt ud fra en vurdering af, at de bedst kan indfri kommunens ambitioner for en grøn byskole på Sluseholmen, hvor eleverne skal have let adgang til oplevelser og aktiviteter ved vandet og i de grønne områder.

De skal byde på ny skole på Sluseholmen

- BAM Danmark A/S som totalentreprenør med underrådgiverne JJW Arkitekter A/S, Thing Brandt Landskab ApS og BAM Utiliteitsbouw

- N.V. BESIX S.A. som totalentreprenør med underrådgiverne Rambøll Danmark A/S og BIG ApS

- MT Højgaard A/S som totalentreprenør med underrådgiverne RUBOW Arkitekter A/S og Nordic – Office of Architecture A/S

- CG Jensen som totalentreprenør med underrådgiverne Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S, Nord Architects A/S og EKJ Rådgivende Ingeniører A/S.

Flere totalentrepriser på skoler på vej i udbud
Københavns Kommune har yderligere to skolebyggerier på vej i udbud. Først kommer Arenakvarterets Skole i Ørestad, og lidt senere følger den nye skole i Kødbyen, der bygges som erstatning for den nuværende Gasværksvejens Skole.

Kasper Graa Wulff, chef for Københavns Kommunes bygherreenhed Byggeri København, håber på, at også disse to skoleprojekter vil få stor opmærksomhed fra byggebranchen.

- Som det er tilfældet med den nye skole på Sluseholmen, giver Arenakvarteret Skole mulighed for at sætte et vigtigt fingeraftryk på en ny bydel. Og på det gamle Vesterbro handler det om at skabe en ny skole klos op og ned ad den hvide Kødby, som er et af Danmarks mest ikoniske funktionalistiske byggerier. Derfor håber vi, at en masse entreprenører og arkitekter vil synes, at også disse to skoler er en spændende udfordring.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112