23948sdkhjf

Sjakk-formand er optimist trods fyringsrunde og butikslukninger

Ændringerne i 2018 er udtryk for tilpasning, lyder det Henrik Rasmussen, bestyrelsesformand i Sjakk

To trælaster er snart lukket og omkring 20 medarbejdere er fyret siden trælastkæden Sjakk i sommeren 2018 overtog Juelsminde Gruppen, der stod bag seks XL-Byg trælasthandler i Hedensted, Give, Haarby, Egtved, Juelsminde og Ejstrupholm.

Senest betød det, at afdelingen i Haarby står til at dreje nøglen om ved udgangen af januar.

Det får dog ikke trælastkædens bestyrelsesformand, Henrik Rasmussen, til at ryste på hånden.

- Det går planmæssigt. Tiltagene siden overtagelsen er et udtryk for tilpasning. Vi har fulgt den strategi, vi har lagt fra start, siger han.

Sjakk-ejer køber kloakløsninger hos konkurrenten

Sjakk-kæden er ejet af Michael Mortensen, der også står bag HM Entreprenør - ikke at forveksle med navnebror Michael Mortensen, der står bag ejendomsselskabet Casa. 

Men selvom HM Entreprenør og Sjakk har samme ejer, køber entreprenørvirksomheden ikke alle sine kloakløsninger hos Sjakk. En stor del købes hos konkurrenten Brdr. Kier. 

- HM Entreprenør er en stor kunde, så vi kan ikke levere den nødvendige service. Derfor har vi bedt ham om også at handle hos Brdr. Kier. Som enhver anden skal have bedste tilbud og bedste service, siger bestyrelseformand i Sjakk, Henrik Rasmussen som forklaring. 

Foruden en større fyringsrunde i efteråret måtte også Johnny Rosendahl og Martin Rosendahl sige farvel til deres poster i Sjakks ledelse.

- Det er sket som en del af en gensidig aftale. Det har hele tiden været planen, at Johnny og Martin skulle løbe Sjakk godt i gang, men ikke blive i virksomheden, siger Henrik Rasmussen.

Set efter i krogene
Ifølge Henrik Rasmussen er omkring 75 procent af kæden blevet set efter i sømmene, siden den blev overtaget af Sjakk. Alt har været igennem et grundigt tjek for at sikre effektiviseringer i alt fra butikker til logistik og salg for at sikre en god retning for Sjakk fremover.

- Der er sket meget det sidste år, og vi har været nødt til at vende det hele for at se tilstanden i virksomheden, siger Henrik Rasmussen om processen, som altså blandt andet har resulteret i butikslukninger og fyringer.

Han nævner, at også investeringer i alle trælasterne har stået på to-do-listen i efteråret.

Butikkerne har samlet set fået en opgradering med blandt andet nye haller for et tocifret millionbeløb. Først efter den investering stod afdelingen i Haarby pludselig til lukning.

Fokus på medarbejderne
Efter et år med fokus på at optimere driften af Sjakk er turen nu nået til at fokusere på medarbejderne, fortæller Henrik Rasmussen.

- Nu går vi ud af drift-mode, og organisationen skal til at tilpasse sig. Nu er det tid til at se på det menneskelige plan, hvor der skal sættes et stærkt hold og medarbejderne skal uddannes yderligere, siger han.

Sjakk har endnu ikke offentliggjort sit årsregnskab siden overtagelsen fra Juelsminde Gruppen, men Henrik Rasmussen fortæller, at tallene for Sjakk i 2018 ser bedre ud end forventet. Han ønsker dog ikke at komme ind på konkrete tal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094