23948sdkhjf

Ny velkomst til 500 års historie

I sidste uge kunne Spøttrup Borg invitere til indvielse af en ny velkomstbygning, der er en unik tilføjelse til Danmarks mest helstøbte middelalderborg.
I 2009 udskrev Spøttrup Borgmuseum i samarbejde med Slots- og Ejendomsstyrelsen, Skive Kommune og Realdania en konkurrence om en længe ønsket velkomstbygning.

Konkurrencen blev vundet af et team bestående af Hans Ulrik Jensen, Exners Tegnestue samt Stokvad & Kerstens Rådgivende Ingeniører.

Torsdag den 19. maj blev velkomstbygningen så indviet, og det nye byggeri giver et kærkomment løft til hele området ved Spøttrup Borg. Bygningens facade er inspireret af en tømmerstabel, og væggene indvendigt prydes af træplanker side om side med store vinduespartier fra gulv til loft.

Del af en større helhedsplan
Slots- og Ejendomsstyrelsen har været bygherre på projektet, mens den overordnede gennemførelse af projektet er foregået i et tæt samarbejde mellem Spøttrup Borgmuseum, Slots- og Ejendomsstyrelsen og Realdania.

Velkomstbygningen er en del af en samlet helhedsplan for Spøttrup Borg. Den samlede landskabelige helhed blev påbegyndt allerede i 1995 med genetableringen af Spøttrup Sø. Tanken er, at kvæg afgræsser området omkring søen for at understrege borgens fortid som studeborg. Også haveanlægget, der bl.a. omfatter den middelalderinspirerede læge- og urtehave, er blevet opgraderet.

Den nye bygning er finansieret af Realdania, Skive Kommune og Slots- og Ejendomsstyrelsen. Blandt de øvrige bidragydere er Knud Højgaards Fond, Færch-fonden samt Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond. Arbejdsmarkedets Feriefond har finansieret stisystemet i parken samt en ny ridderturneringsplads.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098