23948sdkhjf

Sanistål opjusterer forventningerne

Bundlinjen er løftet med hele 60 mio. kr. i årets 1. kvartal sammenlignet med sidste år. Det er bedre end ventet, og Sanistål øger nu forventningerne til hele regnskabsåret.
Flere år med store underskud ser nu endelig ud til at være vendt til overskud hos Sanistål.

Det netop offentliggjorte kvartalsregnskab for årets tre første måneder viser således et plus på 9,7 mio. kroner, og det er en fremgang på næsten 60 mio. kroner i forhold til samme periode sidste år.

Omsætningen udgør 1.020 mio. kroner, og det er knap 186 mio. kroner – eller 22 % – bedre end i 1. kvartal 2010:

- Tilbagegangen i byggeriet synes ophørt, og industrimarkedet udviser fortsat vækst, oplyser grossisten blandt andet i sin kvartalsmeddelelse.

Vækst på 9,5 % i byggeriet
Omsætningsfremgangen på stålprodukter udgør 59,4 % og er nogenlunde ligeligt fordelt mellem stigninger i den solgte tonnage og stigninger i prisen på stål.

Inden for byggeriet har Sanistål realiseret en fremgang på 9,5 %, og virksomheden fremhæver blandt andet, at det kraftige fald i antallet af konkurser i branchen har medført en tilfredsstillende udvikling i tab og nedskrivninger på tilgodehavender.

I Industri-divisionen er væksten 32,6 %. Den positive udvikling i stålforretningen er den primære årsag hertil, men de øvrige industriområder er også gået frem, oplyser Sanistål.

Opjusterer resultatet
Ved offentliggørelsen af 2010-regnskabet i marts måned kalkulerede Sanistål med et resultat på mellem -10 og +30 mio. kroner samt en omsætningsvækst på 5 %.

Men eftersom udviklingen i årets første tre måneder har været bedre end ventet, opjusteres forventningerne nu til et resultat mellem +10 og +40 mio. kroner. Samtidig forventer man nu en fremgang i omsætningen på 7 %:

- I byggeri-divisionen forudses en forholdsvis flad aktivitetsudvikling på det danske hovedmarked og en god vækst i Baltikum. I Industri-divisionen påregnes en pæn vækst generelt og en mærkbar effekt af de forøgede stålpriser i 1. halvår 2011, skriver Sanistål.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156