23948sdkhjf

Det skal være lettere at bygge ny carport

Regeringen vil fjerne anmeldelsespligten ved mindre byggerier som fx garager og carporte. Det betyder, at ca. 10.000 boligejere årligt kan gå i gang med det samme frem for at vente.
Som led i regeringens ”Væk med bøvlet”-plan foreslår Økonomi- og Erhvervsministeriet nu, at anmeldelsespligten ved byggerier under 35 m² fjernes:

- Det betyder, at ca. 10.000 boligejere årligt kan gå i gang med at bygge med det samme frem for at skulle vente 14 dage på kommunen. Samtidig slipper de for at skulle betale mellem 400 og 4.000 kroner i gebyr for anmeldelsen, siger økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Samtidig ønsker ministeriet at fjerne reglen om, at andelsboligforeninger og ejerforeninger skal foretage beregninger af energiforbedringer på hele ejendommen i forbindelse med udskiftning af vinduer eller tag:

- Det betyder både færre regler og flere energiforbedringer, fordi mange i dag vælger energiforbedringer fra på grund af reglen. Herudover fjerner regeringen 4-ugers-fristen for flytning af jord på forurenet grund, så boligejerne kan gå i gang med at flytte større mængder jord så snart, de har anmeldt jordflytningen til kommunen, siger Brian Mikkelsen.

Fakta om Økonomi- og Erhvervsministeriets bidrag til ”Væk med bøvlet”-planen
1. Bagatelgrænse for byggeri af garager og carporte indføres
I dag skal selv mindre byggeprojekter anmeldes til kommunen, som derefter har 14 dage til at gøre indsigelser, før borgeren kan igangsætte arbejdet.

Hvis kommunen ikke har reageret på anmeldelsen inden 14 dage, kan borgeren blot opføre bygningen. Ønsker man fx at bygge en garage, skal der indsendes en tegning over grunden med den nye bygning til kommunen. Der skal også redegøres for de materialer, som skal anvendes. Dette er en bøvlet opgave for de fleste boligejere.

Regeringen vil ændre reglerne, så eksempelvis garager på op til 35 m² (20 m² ved dobbelt- eller rækkehuse) kan opføres uden at anmelde byggeriet til kommunen. Borgerne kan hermed gå i gang med byggeriet med det samme i stedet for at vente 14 dage. Samtidig vil der ikke længere skulle indsendes tegninger og materialelister samt betales gebyr til kommunen for sagsbehandlingen.

Udtræk fra BBR viser, at der i 2010 blev opført knap 10.000 garager og carporte, som er omfattet af lempelsen. Gebyret for en garage på 20 m² er i 2011 ca. 1.400 kroner med et spænd fra 400 kroner i den billigste kommune til 4.000 kroner i den dyreste kommune.

2. Unødige krav ved ombygning fjernes
I dag stiller reglerne krav om, at ejerforeninger eller andelsboligforeninger skal gennemføre alle økonomisk positive energiforbedringer på ejendommen, hvis den planlagte renovering udgør enten over 25 % af bygningens klimaskærm (tag, ydervægge og gulv) eller 25 % af ejendomsværdien.

Reglen betyder, at det er besværligt for andelsbolig- og ejerforeninger at planlægge og udføre renoveringer, fordi der skal foretages en række komplicerede beregninger af rentabilitet. Desuden kan foreningerne blive pålagt at udføre andre renoveringer, som de ikke nødvendigvis ønsker at gennemføre eller har råd til.

Regeringen vil ophæve reglen for at give andels- og ejerforeninger mulighed for at foretage energirenoveringer enkeltvis. De har dermed udsigt til at slippe for at foretage komplicerede udregninger samt at skulle igangsætte ikke planlagte energirenoveringer.

3. Jordflytningsregler fjernes (MIM)
Hvis borgere i dag ønsker at flytte jord på deres grund, der er forurenet jord, skal flytningen anmeldes til kommunen. Det gælder i alle tilfælde for borgere, der er bosat i en by, da al jord i byer som minimum betragtes som lettere forurenet.

Hvis der skal flyttes mere end 1 m³ jord, skal flytningen anmeldes mindst fire uger før den forventede flytning. Kommunen har herefter 4 uger til at komme med indsigelser.

Regeringen vil fjerne 4-ugers fristen, så boligejerne kan gå i gang med at flytte større mængder jord så snart, de har anmeldt jordflytningen til kommunen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109