23948sdkhjf

MT Højgaard øger omsætningen med 22 %

Både omsætning og ordrebeholdning er højere end sidste år. Der er dog fortsat intens konkurrence om ordrerne, og det trækker ned på bundlinjen i årets første kvartal.
Et underskud på -19 mio. kroner før skat blev resultatet af anstrengelserne for MT Højgaard i 1. kvartal 2011, og det er en nedgang på 26 mio. kroner i forhold til samme periode sidste år.

Det er ellers lykkedes at øge omsætningen fra 1,8 til 2,1 mia. kroner, men pres på priser og lønsomhed har gjort det vanskeligt at tjene penge, oplyser adm. koncerndirektør Kristian May:

- Generelt er konjunkturerne stabiliseret, men efterspørgslen på bygge- og anlægsmarkedet er ikke vendt afgørende endnu. Der er fortsat tilbageholdenhed hos både offentlige og private beslutningstagere, og der forhandles hårdt om priserne, siger han.

Ordrer for 8,8 mia. kroner
MT Højgaards ordrebeholdning udgjorde 8,8 mia. kroner ved udgangen af 1. kvartal. Det er 0,7 mia. højere end på samme tidspunkt i fjor, og aktuelt forhandler ledelsen om en række nye store projekter.

Koncernens egenkapital er 1,6 mia. kroner, svarende til en egenkapitalandel på 33 %, og det finansielle beredskab er på over 800 mio. kroner.

For 2011 som helhed forventer ledelsen fortsat en omsætning på ca. 9,5 mia. kroner, mens resultatgraden ventes at ende omkring 1 % før skat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109