23948sdkhjf

Kritik af forslag til ændret byggesagsbehandling

Der er plads til forbedring, men er det mon klogt helt at slippe tøjlerne?, spørger Dansk Byggeri i kølvandet på forslaget om at fjerne anmeldelsespligten på små byggeprojekter.
Som omtalt her på Building Supply tirsdag er regeringen, med Økonomi- og Erhvervsminister Brian Mikkelsen i spidsen, klar til at lade boligejerne opføre småbyggerier under 35 m² uden at søge om tilladelse.

Hos Dansk Byggeri ser man positivt på, at regeringen ønsker at stramme op på området. Men organisationen stiller sig samtidig tvivlende over for det hensigtsmæssige i helt at fjerne anmeldelsespligten:

- Vi er enige i, at der er behov for at stramme op på kommunernes sagsbehandling, så den foregår hurtigt og effektivt. Men svaret er ikke at gå i den anden grøft og helt undlade anmeldelser af mindre bygninger, siger erhvervspolitisk chef Torben Liborius.

Vi vil ikke veksle bøvl med ’øjebæer’
Torben Liborius forudser, at en sådan liberalisering mange steder kan føre til ”det rene klondike af uskønne tilbygninger” – uden hensyn til de omgivende bygninger og andre fornuftige retningslinjer, som har til formål at værne om det bebyggede miljø i villaområder:

- En fast tidsgrænse på de to uger og et maksimalt gebyr på et par hundrede kr. for en anmeldelse vil kunne løse problemet for husejerne, mener han.

- Det er meget positivt, at den kritik, der har været rejst af kommunernes lange behandlingstider for byggesager og de uigennemskuelige gebyrpolitikker, bliver taget alvorligt af regeringen. Men vi må forsvare de værdier, som findes i en seriøs byggesagsbehandling. Det handler om at sikre en fornuftig æstetik og kvalitet i vores bebyggelser, og det bringer det konkrete forslag i fare. Vi vil ikke veksle bøvl med øjebæer, men være fri for begge dele, slutter Torben Liborius.

Hvad mener du?
Er regeringens forslag om en liberalisering af byggesagsbehandlingen en god idé? Giv dit besyv med i afstemningsboksen i højre side.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111