23948sdkhjf

Flere firmaer ransaget i københavnsk kartelsag

I alt 17 byggefirmaer er nu inddraget i sagen om ulovlige prisaftaler. Blandt det ransagede er Jönsson A/S, som selv afviser at være indblandet.
Onsdag morgen blev seks byggefirmaer i hovedstadsområdet ransaget af politiet. Ifølge dagbladet Licitationen er ransagningerne et led i den kartelsag, der blev indledt tilbage i februar måned.

Dermed er i alt 17 firmaer nu inddraget i sagen, der bygger på en mistanke om koordinering af tilbud på adskillige byggeopgaver.

Blandt de senest ransagede virksomheder er Jönsson A/S, der er en del af Engsø Gruppen. Adm. direktør Robert Mayer fra Engsø Gruppen bekræfter i en pressemeddelelse, at Jönsson har haft besøg af bagmandspolitiet, men han understreger, at firmaet ikke har noget at skjule:

- Det er da en uheldig sag, når enkelte virksomheder i vores branche benytter sig af ufine metoder, og som vi ser nu, så har det jo konsekvenser for os alle sammen, som vi da gerne var foruden. Vi bliver jo alle sammen stemplet på et eller andet plan, når sådan en sag verserer, og så må vi benytte lejligheden til at understrege, at hverken Jönsson eller de øvrige selskaber i Engsø Gruppen er i involveret i karteldannelser eller andre tvivlsomme metoder, siger han.

Under ransagningen blev Jönsson-ledelsen præsenteret for en liste med 21 sager, som myndighederne undersøger. Ifølge Robert Mayer stammer de 18 fra perioden 1998-2002, mens de sidste tre er af nyere dato:

- Og det forholder vi os til. Vi har jo svært ved at lægge hovedet på blokken for sager, som ligger før vores tid, men jeg og den øvrige ledelse i Engsø Gruppen, som Jönsson har været en del af siden 2004, har nogle meget klare holdninger til, hvad der er acceptabel forretningsførelse, og vi arbejder aktivt og vedvarende med vores værdier og vores virksomhedskultur, fastslår han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.255