23948sdkhjf

Klart ja til helhedsplan i Viby Syd

Over 90 % stemte for, da der torsdag var afstemning om en ny, omfattende helhedsplan for Rosenhøj-kvarteret, der består af 840 boliger.
Beboerne i Rosenhøj gik torsdag aften til stemmeurnerne, og resultatet blev et overbevisende ”ja” til markante fysiske forandringer i Rosenhøj, et nyt hus til kommunale arbejdspladser og et nyt fælles medborgerhus for Viby Syd.

Aarhus Kommune oplyser på sin hjemmeside, at der blev afgivet i alt 676 stemmer, hvoraf de 617 stemte for planen. Stemmedeltagelsen svarer til godt 40 % af husstandene i kvarteret:

- Med beboernes ja har vi nået en vigtig milepæl i arbejdet med at realisere Helhedsplanen. Det er et ambitiøst og spændende projekt, som vil give Viby Syd et markant løft. Jeg ser frem til, at vi sammen med beboerne kan skabe en endnu bedre bydel, siger Laura Hay, Rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

En plan med fem projekter
Bag helhedsplanen står boligforeningerne Århus Omegn og ALBOA i samarbejde med Aarhus Kommune. Målsætningen er at skabe en attraktiv bydel med en alsidig beboersammensætning, og i sommeren 2010 udskrev de en arkitektkonkurrence om fem delprojekter.

Vinderne blev fundet i marts 2011, hvor Ingeniørfirmaet Viggo Madsen, Arkitema og Effekt vandt konkurrencen om selve masterplanen for Viby Syd samt renovering og omdannelse af Rosenhøj og endelig etablering af nye udearealer i nabokvarteret Kjærslund. Aarhus Arkitekterne og Entasis vandt konkurrencen om et nyt hus til kommunale arbejdspladser, mens C.F. Møller fik til opgave at tegne et nyt medborgerhus ved Søndervangskolen og et beboerhus i Søndervangen.

Beboerne i Kjærslund og Søndervangen stemmer tirsdag den 31. maj 2011 om udearealer i Kjærslund, det fælles medborgerhus og et beboerhus i Søndervangen.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11