23948sdkhjf

300 tons stål indrammer Viborgs nye kongreshus

I disse dage monterer Give Steel de første gitterspær på Tinghallens nye store koncertsal, et centralt element den omfattende om- og udbygning af Viborgs kongres- og musikhus. 

Spærene får et spænd på 52 meter og de 14 meter høje gitterspær bliver rejst på plads med kran på byggepladsen. I alt leveres hele 300 tons stålkonstruktion til projektet. 

Koncertsalen er en del af Viborg Sport & Event, Viborg kommunes store kulturprojekt til 62 millioner kroner, der skal styrke byens kulturelle profil og tiltrække flere og større events til byen. 

Fakta: Ombygning af Tinghallen i Viborg

5.500 kvm ombygning og 2.100 kvm tilbygning

Entreprisesum: 62 mio.

Bygherre: Viborg Kommune

Arkitekter: Mangor & Nagel

Rådgivende ingeniører: EKJ Rådgivende ingeniør A/S

Totalentreprenør: Dansk Halbyggeri

Dansk Halbyggeri har totalentreprisen på projektet, og opførelsen er nu i fuld gang. Totalentreprisen indbefatter ombygning- og tilbygning af eksisterende faciliteter, herunder udvidelse af foyer, bar, kontor og lounge, der sammenbygges med et nyt hotel samt opførelse af ny koncertsal. Dertil kommer anlæggelse af 2.000 kvm forplads. 

Komplekse on site-løsninger
Det giver udfordringer, når nye lige og præfabrikerede elementer møder gamle og skæve konstruktioner. 

En del af forberedelserne har krævet nedbrydning af etagedæk. Der er desuden etableret huller i eksisterende dæk, så stålsøjlerne kan føres ned i kælderen, hvor fundamenterne er støbt. I øvrigt spilles der bowling i kælderen under byggeriet - med undtagelse af den periode, hvor spærrerne kranes op.

 Detaljer som disse gør projektet komplekst. Men projektet skrider planmæssigt frem, fortæller projektchef Bent Storgaard fra Dansk Halbyggeri:

- Vi hiver dele af den eksisterende bygning, der er udført i tegl, træ og beton ned, og bygger den op med præfabrikerede stål- og betonelementer. Vi sætter nye tribuner op på gammelt dæk, som vi har forlænget med nyt dæk, så tribunen kommer op i en ny højde. Den oprindelige bygning er ikke helt i rette vinkler, så vi har indarbejdet lidt tolerancer. Den kompleksitet gør, at vi hele tiden skal være tilstede på pladsen - og gør projektet både spændende og udfordrende.

Tinghallens store sal forventes at stå færdig til indflytning 1. december 2019.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111