23948sdkhjf

Håndværksrådet lancerer ”udbuds-vagthund”

Organisationen har lanceret et udbudsindeks, der løbende vil følge med i mængden af SMV-venlige offentlige udbud.
I en årrække har Håndværksrådet sat SMV-venlige udbud på dagsordenen i mange kommuner, og nu styrker Rådet sit arbejde på området.

Initiativet skal følge op på regeringens strategi for mere offentlig-privat samarbejde. Med lanceringen af udbudsindekset er det intentionen at overvåge, om der reelt kommer flere offentlige udbud målrettet SMV’er, når politikerne lover at gøre offentlige udbud mere tilgængelige for SMV’erne.

Første måling er nedslående
Håndværksrådets Udbudsindeks måler, hvor gode kommunerne er til at opdele udbud i mindre klumper, så de små og mellemstore virksomheder har mulighed for at byde på dem.

Et positivt udbudsindeks er udtryk for, at flere virksomheder synes, kommunerne er ’gode’ eller ’meget gode’ til at opdele udbud, mens et negativt indeks er udtryk for at de er ’dårlige’ eller ’ikke særlig gode’.

- Den første måling på vores udbudsindeks giver et meget nedslående resultat på -25, og viser desværre, at der er rigeligt med plads til forbedringer. Vi vil holde et vågent øje med, om der kommer reel handling bag de pæne ord om mere SMV-venlige udbud, siger adm. direktør Ane Buch i en pressemeddelelse.

Udbudsindekset blev lanceret på Rådets årlige repræsentantskabsmøde onsdag den 18. maj 2011. Det vil blive opdateret hvert kvartal på hvr.dk/udbudsindeks
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094