23948sdkhjf

Milepæl for 114 plejeboliger i Ørestad Syd

Om præcis et år, i maj 2012, åbner 114 nye plejeboliger og et nyt plejecenter i Ørestad Syd. I sidste uge kunne Boligselskabet AKB indmure grundstenen i byggeriet.
Blandt Ørestads ca. 7.000 beboere er godt 70 % mellem 20 og 50 år. Men den statistik vil ændre sig en smule, når bydelen om et år slår dørene op for sit første plejecenter.

I Ørestad City er 89 almene 50+-boliger også ved at være klar indflytning, og det vil selvsagt også skubbe til aldersfordelingen i den unge bydel:

- En ny bydel skal indeholde meget for at fungere – herunder også plejeboliger – så ønsket om at placere et plejecenter i Ørestad er helt rigtigt tænkt af Københavns Kommune, siger projektleder i KAB, Carsten Bjørneboe.

Det er KAB, der står for byggeriet på vegne af bygherren Boligselskabet AKB København.

10.000 m² med åben og transparent facade
Det kommende plejecenter er tegnet af JJW Arkitekter og kommer til at ligge på hjørnet af Asger Jorns Allé og Robert Jacobsens Vej.

Husets stueetage har en åben og transparent facade, hvor tilbud som frisør og café lægges ud mod Asger Jorns Allé, så fornemmelsen af liv forstærkes på gadeplan. På plejecenterets nabogrund er der gang i byggeriet af 49 almene boliger.

Plejecenteret omfatter ca. 7.900 m² boliger og ca. 2.100 m² serviceareal fordelt på syv etager, og det får 70 ansatte. Ud af de 114 boliger i centret etableres der seks større boliger, der er beregnet til et ægtepar/par, hvor kun den ene part er godkendt til en plejebolig.

Alle boliger indrettes med to værelser, så soverum og opholdsrum kan adskilles, hvis beboeren ønsker dette. Boligerne får desuden mindst én privat altan, og på taget mod øst etableres en tagterrasse for alle plejecenterets beboere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078