23948sdkhjf

Metroen risikerer ny forsinkelse

Metroselskabet og hovedentreprenøren er blevet enige om at udskyde konflikt

Metroens Cityring skal efter planen stå klar til i slutningen af juli i år med 17 nye stationer i København og på Frederiksberg. 

Men i januar har så få folk været på arbejde på byggepladserne under jorden, at Metroselskabet nu melder om øget risiko for, at projektet bliver forsinket. Det fremgår af den seneste orientering fra Metroselskabet, skriver DR P4 København. 

- Før nytår var der knap 500 mennesker på byggepladserne til at udføre arkitektarbejdet, og efter nytår var der godt 200. Det giver selvfølgelig anledning til et markant dyk i produktiviteten, siger teknisk direktør i Metroselskabet, Erik Skotting, til DR P4 København. 

Han understreger, at man stadig håber på at kunne åbne til sommer, men risikoen for forsinkelse er øget betydeligt.

Politisk optimisme
Københavns og Frederiksberg Kommune er medejere af Metroselskabet og er dermed med til at finansiere Cityringen. I begge kommuner tror man stadig på, at den nye metrolinje kommer til køre til tiden. Men viceborgmester og formand for Frederiksberg Kommunes by- og miljøudvalg, Jan E. Jørgensen (V), erkender, at Metroselskabets udmelding gør indtryk. 

- Af samme grund har vi bedt Metroselskabet om at mødes med os umiddelbart efter vinterferien på Frederiksberg Rådhus, så vi kan høre dem forklare nærmere, for vi har en forventning om, at metroen åbner til sommer, og vi glæder os, siger han til DR P4 København. 

Samme optimistiske forventning har man i Københavns Kommune. 

Enige om at udskyde konflikt
Metroselskabet betragter januars manglende fremdrift efter juleferien som et kontraktbrud, men ifølge hovedentreprenøren Copenhagen Metro Team, CMT vil den ekstra bemanding på byggepladserne udgøre et ekstrakrav, som bygherren skal betale. 

Men med kun fem måneder til åbningen er de to parter nu blevet enige om at udskyde konflikten, til Cityringen står færdig. Indtil da har Metroselskabet og CMT indgået en aftale, hvor Metroselskabet midlertidigt betaler CMT for skrue op for bemandingen.

Metrobyggeriet stopper ikke med Cityringen. Den bliver suppleret af Nordhavnslinjen, der efter planen skal stå klar i begyndelsen af 2020. I midten af 2024 åbner Sydhavnslinjen.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11