23948sdkhjf

Byggeriets konjunkturer fortsætter opad

Optimismen blandt virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen fik endnu et løft fra april til maj. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
Med få undtagelser har byggeriets forventninger været stigende siden efteråret 2009, og den tendens er der ikke ændret på fra april til maj.

Danmarks Statistiks seneste konjunkturmåling, der bygger på byggeriets forventninger til beskæftigelsen samt en vurdering af ordrebeholdningen, er således steget fra -19 til -16. Ser man bort fra marts måned i år, er der tale om det højeste niveau siden midten af 2008.

Vurderingen af ordrebeholdningen er steget fra -37 til -33, mens forventningen til beskæftigelsen de kommende tre måneder er steget fra 3 til 4. Dermed er det fortsat de lave vurderinger af ordrebeholdningen, som er årsag til, at den sammensatte konjunkturindikator er negativ. Sidst der var positive tal var omkring årsskiftet 2007/08.

Stigende forventninger til beskæftigelse og omsætning
Undersøgelsen fra Danmarks Statistik viser også, at byggeriets fagområder generelt set har øget forventningerne til beskæftigelse og omsætning i forhold til sidste måned.

De fire brancher byggeentreprenører, anlægsentreprenører, murere og anden specialiseret bygge- og anlægsvirksomhed har meget positive forventninger til både omsætningen og beskæftigelsen. Mindst positive forventninger udtrykker branchen el-installation.

Kilde: Danmarks Statistik

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128