23948sdkhjf

Femern inviterer fem til at byde på gravekontrakt

Femern A/S har prækvalificeret fem entreprenører til af afgive tilbud på lednings- og gravearbejde på den kommende Femern-byggeplads ved Rødbyhavn på Lolland.

De prækvalificerede er:

• Arkil A/S

• Barslund A/S

• M.J. Eriksson A/S

• MSE Entreprise A/S

• Per Aarsleff A/S

Den konkrete opgave består blandt andet i at etablere veje og drænsystemer ved indgangen til produktionsområdet og omkring det kommende beboelsesfaciliteterne for tunnel-arbejderne, som skal opføre selve Femern-tunnelen.

Kontrakten dækker også etablering af vand, kloak og el-ledninger, hvoraf en del skal føres under den eksisterende jernbane, og etablering af afvandingssystem for regnvand i campby-området

Femern A/S forventer at indgå kontrakten i foråret 2019.
Opgaven er en del af fase to af de forberedende anlægsaktiviteter til Femern-byggeriet, som den politiske forligskreds bag Femern-forbindelsen besluttede at fremrykke i foråret 2018.

Samlet er der foreløbig afsat en lille halv mia. kr. til forberende anlægsaktiviteter, der kan gennemføres, inden selve tunnelanlægget begynder.

For nylig fik projektet byggetilladelse fra den tyske delstat Slesvig-Holsten, men det betyder ikke, at man er klar til at gå i gang med de helt store anlægskontrakter endnu.

En række tyske miljøorganisationer har allerede tilkendegivet, at de vil klage over byggetilladelsen. En sådan klage skal behandles på forbundsniveau og er estimeret til at vare to år, hvilket bringer den officielle byggestart frem til 2021.

Det samlede projekt har et budget på cirka 53 mia. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078