23948sdkhjf

Fire teams konkurrerer om ”Høje-Taastrup Downtown”

Høje-Taastup Kommune og Danica Ejendomsselskab har nu udvalgt de fire tværfaglige teams, der skal dyste om et større udviklingsprojekt i Høje-Taastrup by.
Området omkring Høje-Taastrup Station blev aldrig det aktive byrum, som planlæggerne havde håbet på i slutningen af 1970’erne.

Derfor udskrev Høje-Taastup Kommune og Danica Ejendomsselskab en arkitektkonkurrence med henblik på at bygge højere, tættere og mere varieret i området.

I alt 20 konsortier lagde billet ind på opgaven, og med afsæt i kriterier som tværfaglighed, referencer og bæredygtige principper er de 20 nu skåret ned til følgende fire:

• Cebra, Transform, Tækker Rådgivende ingeniører, Inside Outside, MIC, Colliers samt byplanfaglig konsulent Tom Nielsen.
• Entasis, Momentum, landskabsarkitekt Steen Høyer samt Jens Rørbech.
• Cobe, Topotek 1 – Landskabsarkitekter, Grontmij, Transsolar Energietechnik samt ICP.
• Henning Larsen Architects, Polyform, Dress & Sommer samt Masuch + Olbrisch.

De fire teams skal indlevere deres bud på fremtidens ”Downtown” i september. Det vindende hold skal derefter udarbejde grundlaget for en ny lokalplan for området, som ventes vedtaget i 2012. Herefter er det op til interesserede virksomheder og investorerer at sikre sig en bid af det attraktive bolig- og erhvervsområde. Byggeriet af de planlagte 155.000 m² boliger, butikker og kontorer kan da stå færdigt om 7-10 år.

Udvalgte citater
Borgmester Michael Ziegler, formand for bedømmelseskomitéen:

- Jeg er meget spændt på, hvilke idéer de fire deltagere i konkurrencen vil præsentere os for. Downtown bliver en central bydel, som tusindvis af borgere og besøgende kommer til at bevæge sig igennem hver dag. Derfor skal projektet både have et praktisk fokus, der sikrer, at trafikken bliver afviklet smidigt, og et mere æstetisk fokus, der gør byrummet oplevelsesrigt og profilerer os som den dynamiske kommune, vi er.

Laurids Christensen, formand for Plan- og Miljøudvalget:

- Bydelen skal hvile på et robust økonomisk fundament. Samtidig skal den være skånsom imod miljøet med energieffektive løsninger og kollektiv transport. Endelig skal byrummet inkludere borgere i alle aldre og fra alle sociale lag. Det bliver en stor udfordring.

Nadeem Farooq, formand for Borger- og Erhvervsudvalget:

- Høje-Taastrup får et indbydende centrum, samtidig med at Hedehusene bliver områdefornyet og et nyt bycenter i Taastrup skyder op. Vi får således en mere spændende by og står dermed stærkere i konkurrencen om de handlende, de erhvervsdrivende og nye borgere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094