23948sdkhjf

Private ejendomsbosser raser mod politisk indgreb på boligmarkedet

De danske pensionsselskaber får nu opbakning fra private ejendomsbosser i kritikken af et politisk indgreb, der kan få negative konsekvenser på ejendomsmarkedet. 

Christian Fladeland, investeringsdirektør i ejendomsselskabet Heimstaden, siger mandag til dagbladet Børsen, at selskabets boligejendomme vil falde i værdi efter et indgreb. Eksempelvis vil store boligejendomme som Hostrup Have på Frederiksberg miste fem pct. af værdien svarende til omkring 80 millioner kroner, vurderer han.

- Vi har underskrevet vores forretningsplaner på de boligejendomme i henhold til, at vi kunne modernisere efter de gældende regler. Vi er naturligvis bekymrede for, at der skulle være en politisk velvilje til at ændre reglerne, siger Christian Fladeland til Børsen.

Han kommenterer på udmeldingerne fra et politisk flertal bestående af DF, S, SF og Enhedslisten, der med et straksingreb vil hæve det beløb, som investorer skal renovere for, før man kan hæve huslejen på en lejebolig.

Vanskeligere at eje ejendomme

De politiske meldinger er tidligere blevet kritiseret af de danske pensionsselskaber, der vurderes til at have investeret 200 mia. kr. i udlejningsejendomme. 

- Forslaget gør det vanskeligere for pensionsselskaberne at eje og erhverve ældre udlejningsejendomme, fordi der bliver færre penge til fremtidens pensionister. Forslaget gavner heller ikke lejerne eller de håndværkere, der til daglig er beskæftiget med renoveringsarbejde, sagde vicedirektør Jan V. Hansen fra Forsikring & Pension til Licitationen.

Til Børsen mandag siger Lars Thylander, bestyrelsesformand i Thylander Gruppen:

- Et indgreb vil hæmme investeringslysten i ældre og boliger og mindske incitamentet til at bringe lejlighederne op på en nutidig standard.

Han frygter, at fremtidens moderniseringer kun vil ske i de store byer, da der ikke vil kunne skabes en fornuftig forretningsplan i provisen.

Det politiske indgreb er en reaktion på en på en aktuel sag i København, hvor den amerikanske kapitalfond Black-stone står til at overtage Den Sønderjyske By i en større ejendomshandel. Overtagelsen har fået beboerne i Den Sønderjyske By til at frygte, at Blackstone vil hæve huslejen til mere end det dobbelte efter en renovering.

Moderniseringsreglen - § 5 stk.2

Boligreguleringslovens § 5 stk. 2 , den såkaldte moderniseringsregel handler om, at en udlejer efter en gennemgribende forbedring kan fastsætte huslejen, så den svarer til, hvad andre udlejningsboliger af samme stand, beliggenhed, art og størrelse koster. 
Huslejefastsættelsen overgår fra et reguleret system kaldet omkostningsbestemt leje til et reguleret system kaldet det lejedes værdi.
Konkret ønsker partierne udenom regeringen at fordoble det beløb, som investorer skal renovere for, før man kan hæve huslejen på en lejebolig. Det betyder konkret en forøgelse af beløbet fra 250.000 kr. til 500.000 kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078