23948sdkhjf

Norsk kapitalfond hiver innovativ træ-startup ud af Danmark

Nordjyske Saga Wood har længe haft planer om at flytte sin produktion af terrasser, facader og hegn i bæredygtigt træ længere nordpå – til Norge og de norske skove, hvor virksomheden får sine råstoffer fra.

Det ser nu ud til at lykkes.

Den norske kapitalfond Shelterwood har investeret 8. mio. norske kroner i virksomheden og får til gengæld 13 procent af ejerskabet, fremgår det af en pressemeddelelse.

- Det bekræfter os i, at vi hele tiden har haft fat i noget spændende med stort potentiale. Jeg synes, investeringen er et stort skulderklap til os efter kun tre års arbejde. Nu sætter vi hastigheden i vejret, siger adm. direktør i Saga Wood, Christian Thing, om virksomheden, der blev til i 2016 efter Saga Wood overtog lokalerne fra konkursramte Royal Termo Træ.

Den norske investering svarer til cirka 6 mio. danske kroner - og de penge betyder, at Saga Wood nu kan flytte produktionen fra Danmark til Norge.

Stor opmærksomhed
Den norske kapitalfond er ikke den eneste, der har vist interesse for virksomheden i Aalborg-forstaden Frejlev.

Også virksomheder fra New Zealand, USA og store dele af Europa har været forbi Frejlev for at tage en snak om et muligt samarbejde. Mange er nemlig interesserede i Saga Woods særlige og pateneterede innovative teknologi, Termo 2.0, der kan få behandlet træ til at holde 100 år uden vedligeholdelse.

Shelterwood er dog de eneste, der indtil videre har skudt penge i virksomheden, der med sin nye kapitalindsprøjtningen har planer om at samle hele produktionen i Eidskog i det østlige Norge i løbet af efteråret 2019.

Indtil nu har Saga Woods produktion primært foregået i Danmark for at være tæt på de partnere, der har været en del af Saga Woods testanlæg i Frejlev, hvor den patenterede teknologi er udviklet. 

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094