23948sdkhjf

Bygningsklasse 2020 klar til høring

Økonomi- og Erhvervsministeriet har netop offentliggjort udkastet til den frivillige 2020-energiklasse, som indebærer en reduktion på 75 % i energiforbruget for nybyggeri.
I den energipolitiske aftale fra 2008 blev det fastlagt, at energiforbruget i nybyggeri skal reduceres med 75 % senest i 2020.

I BR10, der trådte i kraft i juni måned sidste år, blev energikravene strammet med 25 %, og der er også indført en frivillig lavenergiklasse 2015, der strammer kravene yderligere 25 %.

Med en ny, frivillig bygningsklasse 2020 tager Danmark nu det sidste skridt i bestræbelserne på at nå målet om en reduktion på 75 %. Fra i dag og frem til den 23. juni er forslaget i faglig høring, og klassen forventes at blive standardkrav for alt byggeri i 2020:

- Med udmeldingen af den nye, frivillige 2020-energiklasse giver vi danske virksomheder konkrete anvisninger til at bygge efter fremtidens standarder. Det giver dem klare konkurrencefordele, at Danmark bliver det første EU-land til at omsætte EU’s mål om næsten energineutrale bygninger til en konkret energiklasse, siger Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Ændringerne…
Med Bygningsklasse 2020 vil energiforbruget i nye bygninger være reduceret med 75 % i forhold til de gældende krav i 2006. Ændringerne omfatter skærpede krav til bl.a. varmetab gennem klimaskærm og klimaskærmens tæthed.

Der indføres desuden krav om dokumentation af temperaturforhold i såkaldt ”kritiske rum” i sommerperioden, og der defineres et maksimalt CO2-niveau for kontorer og institutioner. Endvidere stilles der krav om dagslys samt at fælles VE-anlæg kan indregnes i bygningens energiramme.

Bygningsklasse 2020 indføres som en frivillig klasse i bygningsreglementet, der først bliver lovkrav i 2020. Det giver byggebranchens aktører hele ni år til at udvikle nye løsninger og gøre sig erfaringer med 2020-byggeriet.

Læs mere om Bygningsklasse 2020 på Erhvervs- og Byggestyrelsens hjemmeside
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094