23948sdkhjf

Grønt lys til 20.000 m² nybyggeri

Universitets- og Bygningsstyrelsen investerer 500 mio. kroner i et nyt teknisk fakultet ved Syddansk Universitet (SDU). Arkitekt på projektet er C.F. Møller.
Primo 2015 flytter 2.000 studerende og ansatte ved Det Tekniske Fakultet på SDU fra deres nuværende bygning på Niels Bohrs Allé til et 20.000 m² stort nybyggeri i det sydøstlige hjørne af SDU's campus i Odense.

Projektet koster 500 mio. kroner og kommer til at indeholde laboratorier, grupperum, kontorfaciliteter mv. Byggeriet centreres omkring et glasoverdækket atrium, der skal forbinde fakultetets fire interne institutter via broer i flere niveauer. Hovedbygningen indrettes med en stribe fællesfaciliteter; herunder seminar- og møderum, opholdarealer samt café og taghave.

Den ledige bygning på Niels Bohrs Allé overtages i stedet af University College Lillebælt, som dermed får mulighed for at samle samle størstedelen af sine uddannelser i én bygning. Samlet giver rokaden en arealbesparelse på ca. 26.000 m²:

- Vi kan nu gå i gang med at opføre et nyt byggeri til de studerende ved Det Tekniske Fakultet. Når flytningen er overstået vil der ikke bare kunne opnås en betydelig arealeffektivisering, det vil også blive en kæmpe gevinst for de studerende og ansatte på Syddansk Universitet og University College Lillebælt, der begge bliver samlet, siger Connie Barfod, vicedirektør for Universitets- og Bygningsstyrelsen.

C.F. Møller oplyser på sin hjemmeside, at intentionen med byggeriet er at opfylde kravene til lavenergiklasse 1, og i projektet er der således fokus på lavt energiforbrug, godt indeklima samt brug af materialer, der sikrer mindst mulig miljøbelastning i et livscyklusmæssigt perspektiv.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063