23948sdkhjf

Nyt højhus i Aarhus?

En investor har allieret sig med Aarhus Arkitekterne og lancerer nu planerne for et 57 meter højt byggeprojekt, der skal opføres ved byens kommende multimediehus.
Bag projektet står Ejendomsselskabet Europaplads 16 A/S ved direktør Claes Remien, som i midten af maj søgte om tilladelse til at gennemføre det 16 etager høje byggeri.

Ifølge Jyllands-Posten skal husets 15.000 m² målrettes erhvervslivet med caféer, restauranter og lignende i de nederste etager.

- Denne beliggenhed er helt unik og bynær. Hvis man ikke udviklede dette område, ville det svare til, at Nyhavn ikke var udviklet ved det nye skuespilhus i København, siger Claes Remien til avisen.

Lokalplanproces tager mindst 15 måneder
Hvis ansøgningen godkendes af Aarhus Kommune, skal byggeriet opføres på en grund lige over for det kommende multimediehus, som efter planen skal stå færdigt i 2014. På grunden ligger i dag en sort glasbygning, som i så fald risikerer at blive revet ned:

- Sådan er det med en levende by, der udvikler sig. Det gør bygningerne dermed også, siger adm. direktør og partner Tommy Falch fra Aarhus Arkitekterne, som selv var med til at tegne bygningen for 10-11 år siden.

Det er også Aarhus Arkitekterne, der står bag det nye byggeri, og hvis alt går vel, kan en ny lokalplan være på plads om ca. 15 måneder.

- Vi vil gerne danne en baggrund og ramme uden at tage magt fra det fine multimediehus, siger Tommy Falch, der over for Jyllandsposten beskriver arkitekturen som enkel, afklaret og modernistisk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.12