23948sdkhjf

Entreprenører fundet til skolebyggerier i Høje-Taastrup

Byggefirmaerne Enemærke & Petersen samt Kjær & Lassen har fået til opgave at stå for udvidelser af henholdsvis Grønhøjskolen og Borgerskolen i Høje-Taastrup Kommune.
Ti totalentreprenører – fem for hver skole – har konkurreret om nye ombygningsprojekter på henholdsvis Grønhøjskolen og Borgerskolen i Høje-Taastrup Kommune som led i kommunens nye skolestruktur.

Et bedømmelsesudvalg for hver skole har netop kåret vinderne, som er fundet ved at vurdere tilbuddene ud fra en række fastlagte tildelingskriterier.

Om- og udbygning af Borgerskolen
På Borgerskolen har Kjær & Lassen A/S vundet totalentrepreprisen, der bl.a. omfatter en ca. 800 m² stor tilbygning, som skal rumme et nyt, centralt læringscenter og en udvidelse af indskoling/SFO. Herudover består opgaven i omdannelse af eksisterende arealer, indbygning af elevator og etablering af et nyt madlaboratorium.

Kurt Scheelsbeck, der er formand for kommunens Institutions- og Skoleudvalg, forklarer om valget af Kjær & Lassen, at det vindende tilbud skaber stor sammenhængskraft mellem læringscentret og de øvrige afdelinger – både funktionelt og arkitektonisk:

- Projektet bearbejder skolen som helhed og dokumenterer solid kvalitet og et overbevisende teknisk overblik. Det vindende tilbud giver os virkelig meget for det budget, der er sat af til ombygningen af skolen, siger han.

Kjær & Lassens projekt er udviklet i samarbejde med Spark – arkitektur, proces og design samt Hansen, Carlsen og Frølund.

Om- og udbygning af Grønhøjskolen
På Grønhøjskolen er Enemærke & Petersen A/S udpeget som totalentreprenør og får dermed til opgave at opføre en ca. 1.500 m² stor tilbygning, der skal anvendes til indskolings- og SFO-miljø samt supplerende læringsrum til øvrige afdelinger. Herudover skal nogle af skolens eksisterende arealer omdannes.

- Bedømmelsesudvalget for Grønhøjskolen fremhæver vinderprojektet for en smuk arkitektur, der på bedste vis viderefører kvaliteterne i det nuværende byggeri og samtidigt tilføjer fleksible og varierede rumligheder til gavn for alle skolens brugere. Tilbuddet dokumenterer fin helhedsforståelse og tilbyder meget læringsmiljø for pengene, udtaler borgmester Michael Ziegler.

Enemærke & Petersens vinderforslag er udviklet i samarbejde med Pluskontoret/Mapt, Danakon Rådgivende Ingeniører samt Spangenberg & Madsen.

Projekterne skal finpudses
Bedømmelsesudvalgene roser generelt alle ti tilbudsgivere for at have leveret gode og kompetente tilbudsprojekter.

Sammen med Rum Arkitekter og Cowi, som er kommunens rådgivere, indleder parterne nu en dialog med henblik på at finpudse de konkrete om- og tilbygninger og tilrettelægge den detaljerede tidsplan for opgaverne.

For begge skoler gælder i øvrigt, at der blandt kriterierne er lagt vægt på entreprenørernes erfaring med byggeopgaver, hvor skolerne samtidig er i drift.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.085