23948sdkhjf

Nyt greentech-hus på 6.500 m² i Vejle

Et storstilet samarbejde mellem Energi Horsens Fonden, Lysholt Erhverv og Casa skal skabe et nyt knudepunkt for greentech-virksomheder.
Skitserne til det nye "Green Innovation House" har været på tegnebrættet et stykke tid, og nu har de tre parter stiftet et fælles selskab med det formål at udvikle, opføre og drive huset. Det skriver Energi Horsens på sin hjemmeside.

Med aftalen får Vejle Nord et ambitiøst samlingspunkt for greentech- området – et knudepunkt, hvor virksomheder, uddannelsesinstitutioner og netværk kan mødes, have kontorer, udstille og afprøve nye teknologier.

Mandag d. 30. maj blev den endelige aftale underskrevet, og det første spadestik til byggeriet forventes taget i sensommeren.

Investering til 100 mio. kroner
Det er hensigten, at det 6.500 m² store og fire etager høje byggeri skal rumme både store og små virksomheder, når det efter planen står klar til indvielse i slutningen af 2012.

Huset vil blive placeret strategisk ud til motorvejen i Vejle Nord, tæt på det nuværende Advice House i Lysholtparken. Blandt de forventede beboere er Rambøll, KPF Arkitekter, Philips Lighting og Green Network.

Der er foreløbigt investeret 3 mio. kroner i det nystiftede selskab, og den samlede investering ventes at blive på knap 100 mio. kroner.

Et væld af muligheder
Green Innovation House er relevant for alle virksomheder, der arbejder inden for greentech, og huset kommer til at rumme forskellige muligheder for laboratorier, demonstrationer og living labs; herunder blandt andet:

Office demo : Husets eget teknikrum vil blive genstand for fremvisning og demonstration af tidssvarende energi- og indeklimaløsninger.

House demo : Der vil være et demo-område med mulighed for at simulere situationer i størrelsen 1:1. Fx boligsituationer, skole, butik eller lignende. Det giver mulighed for at fremvise produkter og løsninger og samtidig komme "bagom" teknikken.

Park demo : I demo-området i parken rundt om huset sammenknyttes data fra styring af elementer i energi og miljøparken, som etableres omkring huset.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094