23948sdkhjf

Top 10: Nordens største hotel skyder i vejret

Byggeriet af Norske Petter A. Stordalens hotel til en milliard kroner ved lufthavnen i København holder planen

Som start på byggeriet af Comfort Hotel er der udgravet og kørt mere end 4000 vognlæs jord væk, for at skabe plads til en underjordisk parkeringskælder med 260 p-pladser. Over jorden begynder byggeriet at tage form og skyde hurtigt i vejret.

- Vi stabler betonelementer og er nu oppe i 2. sals højde. Herfra begynder byggeriet af vores standardhoteletager, hvor vi kan montere en ny etage hver anden uge, siger projektdirektør Ulrik Jonas Jessen fra Strawberry Brothers AS.

Virksomheden er bygherre på opførelsen af Comfort Hotel og konference, der er et projekt til en milliard kroner. Udover parkeringskælder omfatter det færdige byggeri en konferencesal kaldet ’The Hangar’ på 2500 kvadratmeter, 605 hotelværelser, restaurant, skybar, fitnesslokale og møderum.

Strawberry Brothers AS er norske Petter A. Stordalens ejendomsselskab, der ejer og udvikler nye bygninger, som udlejes til den norske milliardærs hotelkæde. Comfort Hotel bliver en del af Nordic Choice Hotels, der i forvejen ejer Clarion Hotel. De to hoteller ligger få meter fra hinanden og kommer til at tælle mere end 1.000 hotelværelser samt 3500 kvadratmeter konferencelokaler.

250 håndværkere
Byggeriet af Comfort Hotel når toppen på 12 etager til august. Lige nu er der ca. 50 mennesker i gang på byggepladsen, og det tal når op på ca. 250 når flere fag kommer i gang senere.

Comfort Hotel, København Lufthavn

Areal : 40.000 kvm
Byggesum : 1 mia. kr.
Bygherre : Strawberry Brothers AS
Arkitekt : Kullgaard A/S og Krook & Tjäder AB
Ingeniør : Norconsult A/S
Totalentreprenør : Hent Danmark A/S
Landsskabsarkitekt : 1:1Landskab
El, VVS, Ventilation, CTS, ABB, Køleteknik : Bravida
Start : Marts 2018
Slut : Juli 2020
Adresse : Ellehammersvej, 2770 Kastrup

Ulrik Jonas Jessen fortæller, at byggeriet er gået efter planen. Alligevel er der noget ekstra på spil, når man er ansvarlig for et stå stort projekt.

- Man har altid en uro i maven. Og det kan gå hurtigt, hvis det først begynder at gå galt. Presset letter når vi har nået 1. milepæl og står med et tæt byggeri, hvor alle betonelementer er oppe, der er monteret facade og lagt tagpap på, siger projektdirektøren.

Det er også noget særligt at bygge i højden, når naboen er en af Europas meste travle flyvepladser.

- Vi kan ikke bare sætte kranerne, hvor vi synes det er smartest og bedst for udførelsen, da indflyvningszoner til de forskellige landingsbaner skal respekteres. Vi er derfor løbende i dialog med lufthavnen.

Design og indretning fylder meget når der bygges et hotel. Det betyder blandt andet, at man har lavet en 1:1 mockup af et hotelværelse på byggepladsen.

- Det er en legeplads. Her kan vi med rigtigt dagslys forsøge os frem, til vi har fundet frem til den rigtige indretning. Stole, borde, senge og farver skal passe sammen og vi skal ramme den helt rigtige fealing.

Ulrik Jonas Jessen er bevidst om, at han er i gang med et byggeri, der bliver stort og ikonisk.

- Det er det første man kommer til at se, når man kommer over Øresundsbroen fra Malmø. Det bliver stort og kommer til at stå i mange år. Jeg håber, at man kommer til at synes, det ser elegant ud og er en naturlig del af Lufthavnen.

Artiklen er en del af temaet De største byggerier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11