23948sdkhjf

Stigende eksport af danske byggematerialer

Lande som Tyskland, Norge og USA er igen begyndt at købe byggematerialer fra Danmark, og det har skabt grundlag for en markant vækst i årets første kvartal.
Byggevareeksporten har nærmest været i frit fald siden 2008, men nu ser det ud til, at den negative tendens er brudt.

Dansk Byggeri har netop offentliggjort en opgørelse over byggevareeksporten i 1. kvartal 2011, og med et samlet salg på 9 mia. kroner kan de danske producenter således glæde sig over en fremgang på hele 20 % i forhold til 1. kvartal 2010:

- Vi fornemmer, at der lige nu finder en solid opjustering sted på de fleste markeder, og at der på en del markeder er et efterslæb af byggesager, som nu skal sættes i gang. Akkurat som det nu så småt er ved at lysne på det danske hjemmemarked, siger branchedirektør Per Thomas Dahl fra Danske Byggematerialer.

Nærmarkeder og USA trækker op
Af den samlede eksport i perioden tegner marts sig for de 3,8 mia. kroner, og på månedsbasis er der her tale om det højeste niveau siden 2006.

Analysen viser desuden, at byggevareeksporten til alle fire store nærmarkeder er steget med tocifrede vækstrater og gennemsnitligt med godt 16 %. Det ligger højere end byggevareeksporten til EU-landene, der er steget med knap 11 %.

Tallene viser også, at eksporten til USA er steget med hele 124 %, og med en værdi på 614 mio. kroner ligger niveauet nu tæt på byggevareeksporten til Norge.

Hos Dansk Byggeri påpeger man dog samtidig, at tallene skal læses med en vis forsigtighed. Dels er det endnu for tidligt at fastslå, at vi er tilbage på vækstsporet fra før krisen. Dels kan være tale om en udjævning efter den lange vinter, muligvis kombineret med ordrer, der har stået standby.

Find analysen på www.danskbyggeri.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062