23948sdkhjf

Danhaus bygger 45 boliger i Birkerød

Entreprenørmaskinerne er gået i gang med at grave ud til sokler til et nyt boligprojekt i Birkerød, som har gået navnet Grøndals Park. 

I sommeren 2020 ventes de første af de 45 nye boliger å at stå klar på den 26.000 kvm store grund, der er kendt som Kajerødgrunden. 

Husene bliver i mørke blødstrøgne sten og er tegnet af We Architecture. Størrelsen på de kommende ejerboliger bliver på mellem 120 og 150 kvm.

Det er Danhaus, der opfører både dobbelthusene og rækkehusene i et og to plan. I første omgang sælges 22 af de i alt 45 kommende boliger. Ifølge husbyggerens administrerende direktør, Johannes Schmith, er indretning af og materiale i de nye boliger dog stadig op til de kommende ejere. 

Bag boligerne står Reka Gruppen - på vegne af investeringsselskabet West Coast Real Esate III A/S og Danhaus. 

Skole bliver boligkvarter
Engang lå Kajerødskolen på grunden i Birkerød, og skoleeleverne gik til og fra skolen via en brostensbelagt allé med asketræer, som bliver bevaret for fremtiden. Boldbanen bliver til et grønt fællesareal, og så kommer der igen masser af liv på grunden.

We Architecture har tegnet husene med udgangspunkt i den nordiske byggestil, og hver bolig er tilpasset landskabet, så det naturlige lys vil blive udnyttet maksimalt både ude og inde. 

- Vi har arbejdet med arkitektur og materialer, så boligerne er afstemt med naturen og inddrager naturen. Eksempelvis er meget store vinduespartier indarbejdet, så boligerne er lyse, og vi har tegnet brede vinduesnicher indenfor i egetræ – en nordisk træsort, som går igen på gulve, siger Julie Schmidt-Nielsen fra We Architecture.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141