23948sdkhjf

Øget indsats mod autorisationsovertrædelser

Sikkerhedsstyrelsen opprioriterer indsatsen mod håndværkere, der udgiver sig for at være autoriserede el- eller vvs-installatører, selvom de ikke har den fornødne uddannelse.
Efter henvendelse fra installatørernes organisation, Tekniq, øger Sikkerhedsstyrelsen indsatsen mod autorisationsovertrædelser.

I første halvår af 2011 har Sikkerhedsstyrelsen blot anmeldt 16 overtrædelser til politiet, selvom de har modtaget 125 henvendelser. Det er langt under standard og fik Tekniq til at reagere.

Indsatsen imod overtrædelser af autorisationsloven er vigtigt for at sikre forbrugernes tillid til, at en installatør har den fornødne faglighed til at kunne udføre et stykke autorisationskrævende arbejde, herunder installation af et HPFI-relæ eller et nyt afløb til badeværelset.

Vil blive rettet op på sagsbehandlingen
I et brev til Sikkerhedsstyrelsen opfordrede adm. direktør i Tekniq, Niels Jørgen Hansen, styrelsen til at sikre en hurtigere sagsbehandling på området, så der skabes tillid til, at autorisationsreglerne respekteres. Han finder det derfor glædeligt for både Tekniqs medlemmer og forbrugerne, at Sikkerhedsstyrelsen nu opprioriterer behandlingen af sagerne.

I sit svar skriver Sikkerhedsstyrelsens direktør, Jacob Schmidt, at flere store, ressourcekrævende opgaver har haft den konsekvens, at sagsbehandlingen af overtrædelsessagerne hidtil er blevet nedprioriteret. Han understreger dog i brevet, at der vil blive rettet op på sagsbehandlingen i andet halvår af 2011:

- Styrelsens overtrædelsesteam, der sagsbehandler overtrædelser af autorisationslovgivningen på el-, gas-, kloak- og vvs-området, vil prioritere overtrædelsessagerne højt i andet halvår af 2011. Dermed vil vi forhåbentlig se, at der opnås ligeså gode resultater, som det har været tilfældet i de foregående år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094