23948sdkhjf

Sønderjysk entreprenør vinder skolebyggeri til 130 millioner

Arkitemas visioner for fremtidens skole bliver nu til virkelighed i Haderslev

Nu er der sat navn på, hvem der skal bygge en ny skole til 500 børn i Sønder Otting i Haderslev.

Fem bød på projektet. Laveste bud lød på 86,2 mio. kr. Det kom fra Rødekro-entreprenøren Ommen & Møller, og Haderslev kommunes byråd har godkendt licitationsresultatet, fremgår det af referatet af seneste byrådsmøde. 

Ommen & Møllers vindende bud bringer de samlede udgifter til den nye skole i Sønder Otting op på 133 mio. kr. Det er lige under 9 mio. kr. mere end oprindeligt budgetteret. Overskridelsen flyttes til forhandlingerne om kommunens anlægsbudget for 2020.

Den kommende Sønder Otting Skole får plads til 65 medarbejdere og 500 børn fra 0. til 6. klasse samt en SFO. Visionen for den nye folkeskole er en legende skole, der passer til det 21. århundredes læringskompetencer og fokuserer på blandt andet innovation, kommunikation og samarbejde.

De bød på Sdr. Otting Skole

Ommen og Møller: 86,24 mio. kr.

Bo Michelsen: 89,56 mio. kr.

CAWO: 89,90 mio. kr.

Egil Rasmussen: 91,37 mio. kr.

Jorton: 94,95 mio. kr.

Arkitema Architects er totalrådgiver på projektet med Sloth Møller som underrådgiver.

Bæredygtighed i materialevalg
Skolen bliver en af de første skoler opført i træ i Danmark, hvilket sammen med flere passive tiltag gør, at skolen vil få et meget lavt CO2 aftryk. 

- Ved at bygge skolen primært i træ, kommer vi til at få et flot og let arkitektonisk udtryk, der endda er meget bæredygtigt. Samtidig har træet nogle gode egenskaber, der gør, at vi får nogle rigtig gode muligheder for at skabe et læringsunivers, der uden tvivl vil komme til at gøre en forskel for alle de mennesker, der i de næste mange årtier kommer til at bruge skolen og faciliteterne omkring den, sagde forretningsområdechef Pernille Ø. Svendsen fra Arkitema i forbindelse med, at skoleplanerne blev præsenteret i december 2017.

Arkitema har allerede erfaring med træprojekter i Norge og Sverige.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095