23948sdkhjf

Installationsbranchen ansætter igen

Arbejdsløsheden er faldende, og installationsbranchens virksomheder nyansætter flere medarbejdere end i de foregående to år, viser ny undersøgelse.
Bag undersøgelsen står Tekniq, og tallene viser, at der i april 2011 blev ansat 5,3 nye medarbejdere pr. 100 ansatte.

Til sammenligning blev der i april 2010 ansat 3,8 mand pr. 100 medarbejdere, mens det i april 2009 kun var 2,5 mand pr. 100 medarbejdere:

- Tallene er udtryk for, at det langsomt begynder at gå den rigtige vej. Og billedet af arbejdskraftsituationen i branchen stemmer godt overens med resultaterne i markedsstatistikken, som forudsiger, at branchen vil opleve en lille stigning i omsætningen i både 2011 og 2012. Vi skal dog frem til 2013, før man for alvor kan tro på, at branchen vil få markant vækst, siger økonomisk-statistisk konsulent Klaus Mosekjær Madsen, Tekniq.

Han tilføjer, at selvom 2011 fortsat kan blive et vanskeligt år, er der flere andre faktorer, der peger i retning af, at installationsbranchen har overstået den værste del af krisen. Fx er antallet af virksomheder, som har afskediget medarbejdere i april, faldet fra 25 % i 2010 til 17 % i år.

Rift om medarbejderne
Allerede om et par år kan der imidlertid godt blive kamp om arbejdskraften. For når branchens medarbejdere bliver afskediget, får de hurtigt job i andre brancher.

Til trods for, at beskæftigelsen i branchen faldt med 2.500 personer fra 2009 til 2010, er ledigheden nemlig også faldet i 2010. På vvs-området er der tale om et fald fra 9,5 % ved udgangen af 2009 til 8,9 % ved udgangen af 2010 og på el-området fra 5,9 % til 4,3 %.

- Det er værd at bemærke, at ledigheden er faldet, selv om den samlede beskæftigelse i branchen er reduceret betydeligt gennem de sidste år. Det er selvfølgelig positivt, at vores medarbejdere er så efterspurgte, at de kan få job i andre brancher, men det er skidt i forhold til en kommende situation med mangel på arbejdskraft. Det kan blive en udfordring at få hentet nogle af de folk tilbage, som har forladt installationsbranchen i kriseårene. Ellers risikerer vi at komme til at opleve en situation med mangel på arbejdskraft, som bliver endnu værre end den, vi oplevede i 2007/08, siger Klaus Mosekjær Madsen.

Arbejdskraftundersøgelsen, der gennemføres hvert år med april som referencemåned, bygger på svar fra næsten en tredjedel af Tekniqs medlemsvirksomheder, som tilsammen repræsenterer godt 9.000 medarbejdere.

Se hele undersøgelsen på www.my.mailiac.com
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11