23948sdkhjf

Letbane giver Lyngby-borgere ekstraregning på 148 millioner kroner

Ledningsomlægninger af kloak og vand i forbindelse med Hovedstadens Letbane koster indtil videre borgerne i Lyngby-Taarbæk Kommune 148 millioner kroner.

Hovedstadens Letbane er langt fra færdig, men allerede nu vokser ekstraregningerne til borgerne markant. Da politikerne i Lyngby-Taarbæk kommune besluttede at skyde 285 millioner kroner ind i letbanen, var det med håbet om, at det ikke skulle koste borgerne en krone mere.

Men nu viser det sig, at der vil komme en ekstra regning for at flytte vand og kloakrør i forbindelse med byggeriet. En regning, der er vokset fra 54 millioner til nu 148 millioner kroner, oplyser Lyngby-Taarbæk Forsyning til Radio24syv.

I sidste ende kan borgerne se frem til en større vandregning i Lyngby-Taarbæk Kommune. Det bekræfter SF’s Sigurd Agersnap, der er formand for teknik-og miljøudvalget i Lyngby-Taarbæk Kommune.

- Alle udgifter, som Lyngby-Taarbæk Forsyning har, ryger tilbage til forbrugerne i form af vandtakster, og det gør de her 148 millioner kroner også, siger Sigurd Agersnap (SF).

Lyngby-Taarbæk Forsyning oplyste sidste år, at ledningsomlægningen vil koste 54 millioner kroner, men det beløb er nu steget til 148 millioner kroner.

Sigurd Agersnap afviser, at der er blevet fejet noget ind under gulvtæppet, men han erkender, at man ikke har kendt de endelige priser for ledningsomlægningen.

- Jeg kan ikke garantere, at alle borgere har vidst det her, men det har helt klart været en del af debatten, siger han.

Men prisen for ledningsomlægningen kan blive endnu dyrere. Foruden den kommunale vandforsyning, er der også private ledningsejere som Ørsted, TDC og Energinet, der skal lave ledningsomlægninger i Lyngby-Taarbæk Kommune på grund af letbanen.

De vil ikke oplyse, hvor meget omlægningen vil koste i Lyngby-Taarbæk Kommune alene, men i en redegørelse fra 2016 regner de tre selskaber med at bruge i omegnen af 400 millioner kroner på ledningsomlægning i de 11 letbanekommuner.

I selvsamme redegørelse fra 2016 regner Hovedstadens Letbane med, at ledningsejere i alt skal bruge 1,4 milliarder kroner på ledningsomlægning. Hvor meget af den private ledningsomlægning, der vil blive lagt over på forbrugernes regning vides endnu ikke.

Det er langt fra første gang, at der kommer ekstraregninger til borgerne i Lyngby-Taarbæk. DR’s Detektor kunne sidste år fortælle, at letbanekommunerne de næste år frem skal bruge millioner af kroner på blandt andet stationer, vejomlægninger og klimatilpasning. Udgifter som ikke fremgår i det samlede budget for letbanen, der lyder på 6,2 milliarder kroner.

Dengang oplyste Lyngby-Taarbæk Kommune til Detektor, at de havde vedtaget tilkøb for 247 millioner kroner, hvoraf cirka 100 millioner skyldes en ændring, så letbanen kører igennem Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Den udgift deles dog mellem Region Hovedstaden, DTU og Lyngby-Taarbæk Kommune.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111