23948sdkhjf

IT-forsinkelse hæmmer Solars opkøb

De fortsatte problemer med it-systemet Solar 8000 betyder, at el-grossisten ikke kan føre den ambitiøse opkøbsstrategi ud i livet.
Solar har fortsat problemer med det 400 mio. kroner dyre it-system Solar 8000 fra SAP i en sådan grad, at det nu påvirker elgrossistens lyst til at opkøbe.

- Bestyrelsen vil synes, at det er en mindre god idé, hvis vi kommer med forslag til større opkøb nu ud over det, vi allerede er i gang med, sagde koncernchef Flemming H. Tomdrup ifølge Dagbladet Børsen på firmaets kapitalmarkedsdag, som blev afholdt før pinsen i Solars hollandske hovedby, Alkmaar, uden for Amsterdam.

Flemming H. Tomdrup henviste dermed til de igangværende opkøb af fire grossistvirksomheder i Holland, Belgien, Tyskland og Østrig med en samlet omsætning på 1,5 mia. kr.

Her bliver konsekvensen, at de fire virksomheder – modsat sædvane hos Solar – skal køre selvstændigt, ind til Solar 8000 er kørende i resten af organisationen.

Fokus på it-system frem for opkøb
Netop opkøb er ellers en central del af Solars vækstplan, og Flemming H. Tomdrup erkender, at timingen dårligt kunne være værre.

Solar 8000 blev sidste år taget i brug i Norge med et driftstab på 26 mio. kroner til følge. Derfor er man nu ved at justere på it-systemets fundamentale skabelon, før det skal overføres til Danmark og Holland, hvor Solar har 45 procent af sin samlede omsætning.

Først engang i 2012 forventes denne fase at være overstået, når også Sverige, Tyskland og de mindre markeder kommer med på vognen.

Og det tvinger altså Solar til at holde et skarpt fokus på netop Solar 8000 frem for opkøb.

- Den kritiske faktor lige nu er ledelsesmæssige ressourcer. Vi har sagt til ledelserne i de enkelte lande, at nu må de prioritere færre aktiviteter for at sikre, at vi får succes med at rulle (IT-systemet, red.) ud i 2012. Hvis vi samtidig kommer og siger, at de også lige skal integrere et stort opkøb, så vil det stride imod vores ønske om at holde fokus, siger Flemming H. Tomdrup.

Læs også:
Solar nedjusterer forventninger
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095