23948sdkhjf

Østrigske træelementer til Nordjylland

En udvidelse af samarbejdet mellem Lilleheden og norske Stora Enso sender nu en ny serie af CLT-elementer i store dimensioner ud på det danske marked.
I sidste måned indledte Lilleheden et samarbejde med tyske Steico omkring markedsføringen af en ny I-bjælke. Nu supplerer den nordjyske limtræsproducent sortimentet med endnu en handelsvare; en ny serie af CLT-elementer.

Det er norske Stora Enso, der producerer elementerne, og med aftalen udvider de to virksomheder deres eksisterende samarbejde, der til dato har omfattet handel med hårdttræ i limtræ:

- CLT-serien er det andet produkt, vi tager ind som handelsvare. Ekspertisen i Lilleheden er limtræ, men markedet i dag gør, at vi bliver nødt til at se ud over vores egen næsetip og se på, hvad der kan supplere vores eksisterende sortiment, forklarer salgschef Dorthe Sprøgel, der ser gode muligheder for at skabe synergi ved at udnytte Lillehedens eksisterende viden og knowhow på ingeniørområdet.

Et langt sejt træk
De nye CLT-elementer fungerer som vægge, gulv og tag, hvilket baner vej for hurtig opbygning af huse i træ fra inderst til yderst.

Målgruppen er feinsmeckere, som vil have noget andet end beton, og som ønsker at fokusere på miljøet og det rustikke look. Dorthe Sprøgel forventer, at produktet primært vil blive anvendt til enkeltstående huse, og i første omgang vil Lilleheden fokusere på at sprede budskabet blandt arkitekter og ingeniører:

- Der findes ikke tilsvarende produkt i Danmark, derfor handler det i første omgang om at skabe kendskab i markedet. Det er et langt sejt træk, men vi har store forventninger til produktet i fremtiden, forklarer Dorthe Sprøgel, der ikke afviser, at Lilleheden inden for den nærmeste fremtid præsenterer yderligere samarbejdsaftaler:

- Vi sonderer løbende markedet for koncepter, der kan supplere vores eksisterende sortiment. Det er absolut ikke utænkeligt, at der kommer 2-3 nye produkter ind udefra, siger hun.

Fakta om CLT-elementerne
• CLT-elementerne er som standard fremstillet af massive brædder i gran.

• De enkelte brædder i elementerne er krydslimet for større styrke og formstabilitet. Derudover beskytter krydsstrukturen mod fugt i montagefasen.

• Elementerne kan anvendes til vægge, gulv og tag i eksempelvis enfamiliehuse, sommerhuse, kontor- og industribyggeri samt specialkonstruktioner.

• Elementerne leveres i dimensioner op til 2,95 x 16 meter samt 40 centimeter i tykkelse.

• CLT-elementerne skræddersyes til hvert enkelt byggeri og leveres med individuelt til-passede udskæringer til døre og vinduer.

• Træelementerne sikrer en hurtig montage med få samlinger. For eksempel kan et råhus til et enfamiliehus i CLT-elementer typisk lukkes på én dag.

• CLT-elementerne produceres i Østrig af Stora Enso, der er blandt verdens førende virksomheder inden for træbaserede produkter og papir.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.179