23948sdkhjf

Klumme: Græsrodsarbejde på den gode måde

Formand Jim Stjerne Hansen fra DS Håndværk & Industri sætter fokus på problemerne med uautoriserede installatører, der plager vvs-branchen
Af Jim Stjerne Hansen, formand for DS Håndværk & Industri

En stor kreds af vvs-installatører i Aarhus og omegn besluttede forleden at ”kickstarte” en kampagne for større fokus på de mange uautoriserede installatører, der plager branchen. De – og vi – ønsker langt større opmærksom om, at vvs-arbejde rent faktisk kræver autorisation.

Emnet er særdeles væsentligt, og både DS Håndværk & Industri og de enkelte installatører arbejder hårdt på at synliggøre installatørernes autorisationsområde over for forbrugerne. Men som forholdene er i øjeblikket, er det op til installatørerne og deres organisationer at anmelde de uautoriserede til Sikkerhedsstyrelsen, ligesom vi også skal frembringe det nødvendige bevismateriale.

Og det er ikke rimeligt. Vi skal ikke bruge vores energi på at overbevise forbrugerne om at overholde loven og benytte autoriserede vvs-installatører, og vi og vores medlemmer skal ikke optræde som detektiver. Det er i samfundets interesse, at vi fortsat har rent vand i hanerne – for nu bare at nævne én enkelt ting.

Forbrugerne skal have mere viden om autorisationskravene på vvs-området, så de efterspørger de autoriserede installatører, og dette arbejde bør opprioriteres af myndighederne. Og vi har derudover brug for større synlighed over for installatører og organisationer i forhold til sanktionerne i overtrædelsessager, så de får en større præventiv effekt.

DS Håndværk og Industri har derfor igen kontaktet Erhvervs- og Byggestyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Tekniq med henblik på dialog omkring autorisationsproblematikken.

Men også på de ydre linjer sker der noget – i hvert tilfælde i Aarhus-området. Det hele startede, da i alt 60 installatører, DS Håndværk & Industri, fagforeningen Blik & Rør og andre interessenter i sidste måned deltog i et informationsmøde om uautoriserede vvs-installatører.

Der blev taget initiativ til en decideret lokal kampagne, hvor alle i en periode vil køre med en streamer på deres biler med budskabet: ”Er din vvs-installatør autoriseret?” Og kampagnen blev skudt i gang med en demonstration den 1. juni hvor lokale installatører og deres ansatte cirkulerede omkring Aarhus Rådhus i deres servicebiler i omkring 45 minutter. Det gav stor synlighed i bymiljøet og god opmærksomhed i den lokale presse.

Det er græsrodsarbejde på den gode og meget effektive måde, og det kan vi som organisation kun bakke stærkt op omkring.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093