23948sdkhjf

Fem teams udvalgt til konkurrence om Viborg-projekt

Der er nu sat navn på de virksomheder, der over de kommende måneder skal give bud på, hvordan man for 20 mio. kr. kan skabe øget tilgængelighed i Viborgs historiske byrum.
Under overskriften ”Tilgængelighed i historiske bykerner - nye veje til Viborgs kulturarv” får fem teams nu mulighed for at gøre tilgængelighed til en integreret del af oplevelsen af den historiske bykerne i Viborg.

I alt 14 teams har vist interesse for konkurrencen, der er udskrevet af Viborg Kommune i samarbejde med Realdania, Bevica Fonden, Vanførefonden og Arbejdsmarkedets Feriefond.

Ansøgningerne er nu blevet vurderet og følgende fem teams er gået videre til næste fase af projektet:

• Bascon+Metopos, Exners Tegnestue, CAVI – Aarhus Universitet og Viborg Ingeniørerne.

• Rambøll Danmark, Erik Møller Arkitekter, Bysted og Rambøll Management Consulting.

• Schønherr, Creo Arkitekter, Jørgen Overbys Tegnestue, Martin Zerlang fra Institut for Kunst- og Litteraturvidenskab ved Københavns Universitet, Mads Frederik Photography & Graphic Design, Peter Søndergaard fra Trafikrevision og Lia Ghilardi fra Noema Research and Planning.

• Niras, Arkitema, Erik Einar Holms Tegnestue, Handiplan Plus og Alexandra Instituttet.

• SLA, Public Arkitekter og 2+1 Idébureau

Nye veje til Viborgs kulturarv
De fem hold går dermed videre til den egentlige konkurrence, som udskrives den 24. juni og ventes afsluttet i efteråret. Vinderen af konkurrencen vil få opgaven som totalrådgiver og skal efterfølgende stå for projektets videre udvikling frem mod realisering i 2012.

I konkurrencen skal de udvalgte hold udfordre tilgængelighedsbegrebet og vise, hvordan en kombination af fysiske forbedringer og formidling kan skabe god og ligeværdig adgang til kulturarven i samspil med byrummenes og bygningernes arkitektoniske og kulturhistoriske værdier. Målet er at gøre tilgængelighed til en integreret del af oplevelsen af den historiske bykerne.

- Viborg spiller en central rolle som regionshovedstad i Region Midtjylland, og i bymidten danner de mange historiske bygninger og gamle huse en oplevelsesrig ramme for bylivet. Men der er også en række udfordringer for tilgængeligheden; smalle fortove, brostensbelægninger og stejle indgangstrapper. Samtidig kender mange mennesker måske slet ikke til de fortællinger, der ligger i byens rum og bygninger. Vi glæder os til at se, hvordan de fem hold vil vise os nye veje til, hvordan Viborgs rige kulturarv kan blive tilgængelig for alle, siger borgmester Søren Pape Poulsen.

Skal inspirere – nationalt og internationalt
Mange af de udfordringer, som findes i Viborg, findes også i mange andre byer i Danmark og Europa. Partnerskabets håb er, at initiativet kan inspirere andre – både nationalt og internationalt – til at skabe løsninger, som giver flere mennesker adgang til de kulturarvsoplevelser, der gør de historiske bykerner til noget særligt for både besøgende og borgere.

Projektet gennemføres i årene 2010-2012 med et samlet budget på 20 mio. kroner. Udviklingen kan følges på www.viborg.dk/tilgaengelighed , hvor også konkurrenceprogram og andre relevante dokumenter vil blive offentliggjort.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109