23948sdkhjf

KPC bygger nyt Siemens-domicil i Ballerup

Sammen med Arkitema og Midtconsult er KPC klar til at opføre et nyt dansk domicil på 13.100 m² til Siemens. Byggeriet skal LEED-certificeres og spækkes med ny teknologi.
Halvandet års forhandling og planlægning er nu på plads. Til efteråret går projektudvikleren og totalentreprenøren KPC i gang med byggeriet af et nyt dansk domicil til Siemens med PenSam Liv som investor.

Den fem etager høje erhvervsbygning i Ballerup bliver en moderne, forenklet hvid rektangel med et abstrakt udtryk – i smuk harmoni med Siemens’ eget designunivers.

Første spadestik til efteråret
Bygningen, der opføres på grunden ved siden af Siemens nuværende domicil i Ballerup, bliver på i alt 12.000 m² med 1.100 m² kælder. Investor og udlejer af bygningen er PenSam Liv, ingeniør på opgaven er Midtconsult, mens arkitekturen er udviklet af Arkitema, der indvendig lader et gennemgående atrium samle huset på tværs af etagerne.

I stueplan er alle offentlige funktioner som reception, showrooms, kantine og møde- og undervisningslokaler samlet. De øvrige etager er forbeholdt fordybelse, arbejde og samarbejdet med kollegerne. Med indlagte kerner i alle etager – i form af blandt andet opholdsarealer, mødelokaler, tekøkkener og kopirum – brydes rummeligheden for at skabe overskuelige enheder til arbejdspladserne.

KPC planlægger at gå i gang med byggeriet i tredje kvartal i år og parterne forventer, at domicilet er klar til indvielse i løbet af 20 måneder.

- Det har været en stor udfordring at få alle elementer fra arkitektur over teknologi og bæredygtighed til pris til at mødes. Nu er vi i mål og glæder os alle til at komme i gang med byggeriet, siger adm. direktør Bo Knudsen fra KPC.

Både domicil og udstillingsvindue
Det nye domicil bliver spækket med den teknologi, der har gjort Siemens til en globalt førende industrigigant.

Det drejer sig blandt andet om ’state of the art’ intelligente bygningsinstallationer opbygget af flere typer elektriske komponenter, automatisk brandalarmering (ABA), omfattende sikkerhedssystemer i form af blandt andet adgangskontrolsystemer (ADK), automatiske indbrudsalarmer (AIA) og tv-overvågning (CCTV).

- Huset kommer til at fungere både som domicil og udstillingsvindue i forhold til Siemens egen unikke elektroniske nyudviklinger og løsninger. Det har været en spændende og udfordrende proces at kombinere teknologi, byggeri og arkitektur, siger afdelingsdirektør Jesper Henkel fra KPC København.

LEED Guld-certifikat
Udover de avancerede teknologiske løsninger bliver det nye domicil også et af de første byggerier herhjemme, der certificeres efter den bæredygtige amerikanske LEED-mærkningsordning.

Ordningen stiller krav til kriterier som bæredygtig grund, vandforbrug, energi og atmosfære, materialer og ressourcer, indeklima samt innovation og designproces. I 2009 var der, ifølge KPC, i alt 4.300 LEED-certificerede bygninger – heraf syv i Europa. I Ballerup er bygningen konstrueret så den opnår Guld-certifikatet.

- Med LEED Guld-certificeringen bliver domicilet på alle måder et ’state of the art’-byggeri. I processen har vi blandt andet budt ind med vores gode erfaringer fra byggeriet af Nordhuset i Kastrup Havn for Skanska Øresund, som også vil opnå LEED Guld-certifikat, siger Jesper Henkel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11