23948sdkhjf

Klumme: 12 minutter om dagen ved bedre infrastruktur

Ifølge en analyse vil bedre infrastruktur øge arbejdstiden med 10-15 minutter om ugen. Derfor kunne branchen passende låne S og SF's slagord, mener Anders Hundahl fra Asfaltindustrien
Klumme af Anders Hundahl, adm. direktør, Asfaltindustrien

God infrastruktur giver ifølge en ny analyse fra Transportministeriet ikke alene kortere rejse- og pendlertid, men også 10 – 15 min. mere arbejdstid om dagen.

Den nye analyse fra Transportministeren tyder på, at vi pendlerne vil arbejde lidt mere, hvis vi får ordentligt infrastruktur. Jeg kan ikke lade være at tænke på S og SFs slagord: Giv os 12 minutter mere om dagen, så klarer vi Danmarks økonomiske problemer.

Det slagord kan infrastrukturbranchen nu gøre til sit: Vi kan give Jer de 12 minutter, hvis I vil være med til hjælpe os med at sikre en endnu bedre infrastruktur. Staten og regeringen er gået foran ved at give motorvejene et tiltrængt løft. Nu mangler vi kommunerne, der er ved at spare sig fattige ved at misligholde vejene.

Det koster 2-3 gange så meget at rette op på noget forfaldent som at vedligeholde i tide. Nu har vi så lært, at dårlig infrastruktur oven i hatten betyder, at vi arbejder mindre. Vi peger ikke fingre, for vi ved, at det er svært at skulle prioritere mellem børnehaver, hjemmehjælp, kloakker og veje. Derfor skal vi tænke nyt.

Vi står parat til at gøre, hvad vi kan fra branchens side. Vi lægger os i selen for at tænke i nye produkter og nye samarbejdsformer i tæt samarbejde med kommunerne og statens vejtekniske Institut, så vi får mere infrastruktur for pengene. Og vi går i dialog med de involverede parter, når det gælder fremkommelighed og sikkerhed ved vejarbejder – og griber gerne i egen barm for at sikre, at fremkommeligheden bliver endnu bedre.

Som en ekstra gevinst ved ny og god infrastruktur får vi et bedre miljø. Lad mig blot nævne trillevenlig asfalt, der sparer benzin, klimavenlige belægninger, der sparer CO2 og støjreducerende veje, der halverer trafikstøjen.

I Norge satser man på at få flere indtægter fra turister ved at arbejde med Nationale Turistveje. Et projekt til 3,5 mia. norske kroner, som høster lovord internationalt.

Så lad os nu komme i gang med at få rettet op på cykelstier, baner og veje, så busser, biler, cykler og tog kan komme frem. Vi giver Jer de 12 minutter, hvis I hjælper os med at forbedre infrastrukturen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078