23948sdkhjf

Ørestad-projekt klar til byggestart

Onsdag gik spaden i jorden til 120 nye ungdomsboliger i Ørestad Syd. Projektet er tegnet af Erik Møller Arkitekter.
De nye ungdomsboliger skal stå klar i midten af 2012, og kommer til at ligge klos op ad Vestamager Metrostation, Kalvebod Fælled og det prisbelønnede 8-Tallet.

Der er tale om Ørestad Syds første ungdomsboliger, og Erik Møllers tegnestue er arkitekt på projektet, mens Investeringsgruppen Gribskov ApS skal stå for byggeriet:

- Det bliver uden tvivl ungdomsboliger af høj standard. Beliggenheden her i Ørestad Syd er også helt enestående. Og da det især er de unge, der har fået øjnene op for dette fantastiske område – tæt på både natur og by – er det naturligvis en stor glæde netop at kunne realisere boliger, der er specielt designet til unge, siger Jens Schaumann, direktør i Investeringsgruppen Gribskov.

Byrum tager form
Bygningen kommer til at bestå af tre enheder, som sammenbygges i en vinkel. Bygningerne indrettes som ét-rums ungdomsboliger med tilhørende fælleskøkkener og fællesareal.

I forbindelse med alle fællesrum etableres også fælles altaner. På taget af den ene bygning anlægges desuden en stor, fælles tagterrasse, orienteret mod syd.

- Med igangsættelsen af ungdomsboligerne er byrummet langs med Robert Jacobsens Vej ved at tage form. Det har stor betydning for oplevelsen af området, hvor kanalen kommer til sin ret. Og når vi siger diversitet, så mener vi diversitet. Inden for dette relativt lille område har vi ny både ejer- og lejeboliger, ungdoms- og ældreboliger, siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen fra udviklingsselskabet By & Havn, der står bag den overordnede udvikling af bydelen.

Rejsegilde på familieboliger
Et andet sted i Ørestad Syd – ligeledes på Robert Jacobsens Vej – er Sjælsø i gang med at opføre 49 familieboliger for Lejerbo.

Byggeriet, der er tegnet af Wilhelm Lauritsen Arkitekter, opføres i ni etager og er nu så langt i processen, at der kan holdes rejsegilde tirsdag i næste uge. De 49 boliger bliver i gennemsnit 98 m², og det forventes, at de kommende beboere kan flytte ind i 2012.

Læs mere om dette projekt i artiklen Nye familieboliger til Ørestad
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11