23948sdkhjf

Sydsjællands trækronetårn går Eiffeltårnet i bedene

Efter knap et års byggeri, er Camp Adventures tårn nu klar til at blive officielt indviet. Det sker lørdag d. 30. marts midt i Gisselfeld Klosters skove i Sydsjælland, hvor det 45 m høje tårn er placeret

Tilbage i sommeren 2014 iværksatte Camp Adventure et udvidelsesprojekt med at iscenesætte den kuperede sydsjællandske natur på en nyskabende facon. Resultatet er blevet et spektakulært 45 m højt tårn, der tager besøgende 140 m over havets overflade og er det højest tilgængelige punkt på Sjælland. 

- Det er mange års spændende og udfordrende arbejde for Camp Adventure, der kulminerer når vi indvier tårnet. Det bliver en hel unik oplevelse, hvor besøgende går af en 900 m lang boardwalk til tårnet op i det smukke tårn med udsigt udover hele Sydsjælland og tilbage af en anden boardwalk igennem det kuperede terræn med unge og gamle træer, siger forretningsudvikler i Camp Adventure, Kasper Larsen. 

Designet og arkitekturen spiller en væsentlig rolle for hele oplevelsen:

- Tårnet består af en 650 meter lang spiraliserende rampe, som langsomt fører de besøgende fra skovbunden og op gennem trækronerne til en fantastisk udsigt ud over landskabet. Selvom tårnets organiske form er spektakulær, har vi designet det til at blive bygget af helt lige stålrør. Gangbroen bygger vi af egetræsplanker fra et lokalt bæredygtigt skovbrug, forklarer Tue Hesselberg Foged, partner i Effekt Arkitekter, der har tegnet tårnet

Entreprenøren på projektet er Levi Jensen fra Herfølge, som skabte den konstruktion, der kan omdanne Parken i København til en indendørs arena.

Tårnet, der er designet med Arup som ingeniør, opbygges af en konstruktion af cortenstål, der beklædes med sydsjællandsk PEFC-certificeret egetræ. 

Sydsjællands Paris

Åbningen af tårnet for offentligheden, sker på nøjagtig samme dato, som Eiffeltårnet åbnede for 130 år siden. Bagmændene håber, at Camp Adventures tårn kan blive et ikon for hele Sydsjælland og kunne tiltrække turister fra nær og fjern - ligesom Eiffeltårnet.

Til indvielsen vil der bl.a. være deltagelse af Statsminister Lars Løkke Rasmussen, bygherre, arkitekter, ingeniører, entreprenører, lokale interessenter, borgmestre med flere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095